eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyPrzerywanie korzeniowych. › Przerywanie korzeniowych.
  • X-Received: by 2002:a81:9a4f:: with SMTP id r76-v6mr790089ywg.0.1528636931547; Sun,
    10 Jun 2018 06:22:11 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:a81:9a4f:: with SMTP id r76-v6mr790089ywg.0.1528636931547; Sun,
    10 Jun 2018 06:22:11 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!weretis.net!feeder6.news.weretis.net!feeder.usenetexpress.com!feeder-in1.
    iad1.usenetexpress.com!border1.nntp.dca1.giganews.com!nntp.giganews.com!h2-v6no
    4424286qtp.0!news-out.google.com!u13-v6ni464qtg.0!nntp.google.com!h2-v6no442427
    5qtp.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Date: Sun, 10 Jun 2018 06:22:11 -0700 (PDT)
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=79.185.4.145;
    posting-account=zM1RagoAAABTI00siSfGoyMwfAGqCgDP
    NNTP-Posting-Host: 79.185.4.145
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <5...@g...com>
    Subject: Przerywanie korzeniowych.
    From: i...@g...pl
    Injection-Date: Sun, 10 Jun 2018 13:22:11 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 14
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:241587
    [ ukryj nagłówki ]

    Marchewkę, pietruszkę, buraki ćwikłowe jak wiadomo trzeba przerywać, jeśli wzeszły za
    gęsto. Zwykle te wyrwane wyrzucamy, ale w przypadku pietruszki i buraków warto je
    zachować i zamrozić - buraczki razem z liśćmi (pokrojone) na zimową ,,wiosenną"
    botwinkę lub duszoną jarzynę a la szpinak, pietruszkę (całe rośliny w peczkach
    odpowiedniej wielkości ,,na raz", zwinięte ciasno i obwiązane nitką) do zup i rosołu
    dla dodania im zimą wiosennego zapachu. Takie mrożone letnie smaki znakomicie zdają
    egzamin. Przetestowane.
    PS. Także nadmiar samej pietruszkowej naci i kopru - siekam drobno, mieszam z olejem
    lub oliwą, ubijam w słoiku i zamrażam. Dzięki dodatkowi tłuszczu takie siekane listki
    świetnie zachowują wszystkie smakowe i aromatyczne walory, nie flaczeją i są łatwe do
    wyjęcia łyżką w potrzebnej ilości.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1