eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrody › Przerywanie korzeniowych.
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1

  • 1. Data: 2018-06-10 15:22:11
    Temat: Przerywanie korzeniowych.
    Od: i...@g...pl

    Marchewkę, pietruszkę, buraki ćwikłowe jak wiadomo trzeba przerywać, jeśli wzeszły za
    gęsto. Zwykle te wyrwane wyrzucamy, ale w przypadku pietruszki i buraków warto je
    zachować i zamrozić - buraczki razem z liśćmi (pokrojone) na zimową ,,wiosenną"
    botwinkę lub duszoną jarzynę a la szpinak, pietruszkę (całe rośliny w peczkach
    odpowiedniej wielkości ,,na raz", zwinięte ciasno i obwiązane nitką) do zup i rosołu
    dla dodania im zimą wiosennego zapachu. Takie mrożone letnie smaki znakomicie zdają
    egzamin. Przetestowane.
    PS. Także nadmiar samej pietruszkowej naci i kopru - siekam drobno, mieszam z olejem
    lub oliwą, ubijam w słoiku i zamrażam. Dzięki dodatkowi tłuszczu takie siekane listki
    świetnie zachowują wszystkie smakowe i aromatyczne walory, nie flaczeją i są łatwe do
    wyjęcia łyżką w potrzebnej ilości.

strony : [ 1 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1