eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePan de agua › Re: Pan de agua
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin2!goblin3
    !goblin.stu.neva.ru!sewer!alphared!news.uzoreto.com!fdc3.netnews.com!news-out.n
    etnews.com!news.alt.net!fdc2.netnews.com!peer02.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.x
    lned.com!peer03.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!news
    feed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!n
    ews.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Pan de agua
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <s4gth2$lov$1@gioia.aioe.org>
    From: Uzytkownik <a...@s...pl>
    Date: Tue, 6 Apr 2021 12:28:27 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/78.9.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <s4gth2$lov$1@gioia.aioe.org>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Content-Language: pl
    Lines: 18
    Message-ID: <606c37c8$0$29057$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 94.254.152.157
    X-Trace: 1617704904 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 29057 94.254.152.157:52292
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 1804
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:571699
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2021-04-06 o 08:02, Runt pisze:
    > https://breadanddreams.in/water-bread-pan-de-agua/
    >
    > smacznego zenusiu! ;-)))
    >
    Jaja se robisz? Przecie Zenuś nawet po polsku nie umie czytać, a Ty
    chcesz, żeby po angielsku czytał :)

    A propos tego chleba wodnego to tak on się piecze w moim piekarniku.
    Tyle, że wody nie wstawia się w naczyniu na spód piekarnika jak w tym
    opisie, ale wlewa do specjalnego pojemnika w piekarniku, a piekarnik sam
    dozuje tyle pary ile trzeba. Piekarnik posiada funkcję wyrastania ciasta
    dokładnie w temperaturze 35'C, aby drożdże mogły intensywnie się
    rozmnażać, a przy tym, aby ich nie ubić zbyt wysoką temperaturą. W
    trakcie wyrastania ciasta i w trakcie pieczenia, piekarnik wytwarza parę
    wodną w generatorze pary, która zapobiega wysychaniu powierzchni
    pieczywa i jej zbytniemu spieczeniu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1