eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePan de agua › Re: Pan de agua
  • Data: 2021-04-06 12:28:27
    Temat: Re: Pan de agua
    Od: Uzytkownik <a...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2021-04-06 o 08:02, Runt pisze:
    > https://breadanddreams.in/water-bread-pan-de-agua/
    >
    > smacznego zenusiu! ;-)))
    >
    Jaja se robisz? Przecie Zenuś nawet po polsku nie umie czytać, a Ty
    chcesz, żeby po angielsku czytał :)

    A propos tego chleba wodnego to tak on się piecze w moim piekarniku.
    Tyle, że wody nie wstawia się w naczyniu na spód piekarnika jak w tym
    opisie, ale wlewa do specjalnego pojemnika w piekarniku, a piekarnik sam
    dozuje tyle pary ile trzeba. Piekarnik posiada funkcję wyrastania ciasta
    dokładnie w temperaturze 35'C, aby drożdże mogły intensywnie się
    rozmnażać, a przy tym, aby ich nie ubić zbyt wysoką temperaturą. W
    trakcie wyrastania ciasta i w trakcie pieczenia, piekarnik wytwarza parę
    wodną w generatorze pary, która zapobiega wysychaniu powierzchni
    pieczywa i jej zbytniemu spieczeniu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1