eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanielegionellaRe: legionella
  • Data: 2016-06-10 23:29:15
    Temat: Re: legionella
    Od: masti <g...@t...hell> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pete wrote:

    > W dniu 2016-06-10 o 17:12, masti pisze:
    >> Pete wrote:
    >>
    >>> W dniu 2016-06-10 o 15:35, masti pisze:
    >>>> Pete wrote:
    >>>>
    >>>>> W dniu 2016-06-10 o 01:06, Borys Pogoreło pisze:
    >>>>>> Dnia Thu, 09 Jun 2016 02:04:46 +0200, Marek napisał(a):
    >>>>>>
    >>>>>>>> podniesienie temperatury wody >70C
    >>>>>>>> mieszkam już pół roku i jeszcze tego nie zrobiłem
    >>>>>>>> jak często to robicie i na jak długi czas utrzymujecie taką wysoką
    >>>>>>>
    >>>>>>> A ta legionella to faktycznie taki straszny problem, że trzeba ja
    >>>>>>> ubijać?
    >>>>>>
    >>>>>> Wywołuje chorobę, która może być śmiertelna.
    >>>>>>
    >>>>>
    >>>>> Ebola też, a nie ma opcji w piecach na ubijanie eboli :P
    >>>>
    >>>> bo nie rozwija się w zasobnikach, a legionella tak
    >>>>
    >>>
    >>> A jak ona się tam dostaje?
    >>
    >> <https://pl.wikipedia.org/wiki/Legionella#Zagro.C5.B
    Cenia_i_zapobieganie>
    >>
    >
    > "Bakterie te mogą kolonizować wewnętrzne części rur z ciepłą wodą,
    > zbiorniki na ciepłą wodę, perlatory zaworów czerpalnych ( w tym głowice
    > natryskowe pryszniców)."
    > ...
    > "Do przeprowadzenia dezynfekcji cieplnej niezbędne jest zapewnienie
    > uzyskania w punktach czerpalnych temperatury wody nie niższej niż 70 °C
    > i nie wyższej niż 80 °C."
    >
    > Jaki sens podgrzewać wodę tylko w baniaku?

    a jaki jest kierunek przepływu wody ze swiezymi bakteriami?

    --
    "-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
    -Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1