eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWy się tutaj z jakąś fotowoltaika › Re: Wy się tutaj z jakąś fotowoltaika
  • Data: 2020-02-28 09:11:32
    Temat: Re: Wy się tutaj z jakąś fotowoltaika
    Od: Kris <k...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu czwartek, 27 lutego 2020 16:47:13 UTC+1 użytkownik cef napisał:
    > Nie wiem do czego można użyć jajka za 33g/szt :-)

    Zapytaj tych co kupują.

    > Ja kupuję od 80gr do 1,10zł/szt.

    Więcej jak 1zł za szt jeszcze nie płaciłem a kupuje od lat dużo dużych, świeżych
    jaj.Tak średnio 20 tygodniowo u nas schodzi
    Ale nie twierdze że takich cen nie ma
     
    > U nas z czasie smażenia ten olej się przypala,
    > częściowo też "zabiera" go ciasto. Litr oleju na pewno nie wystarczyStarczył i nic
    na to nie poradzę
    > Piekarnia to pewnie smaży wielokrotnie na tym samym.

    Ot to

    > Mikserem?

    No. Takim czyms podobnym
    https://www.klinikaagd.pl/czesci-agd/%E2%9C%9A+Miesz
    ak++ugniatak+do+ciasta+miksera+PRAWY+%7C+Zelmer-%7C0
    ;KL6814363/?gclid=EAIaIQobChMIr-Ga3-Tz5wIVwg8YCh0rTg
    KXEAQYByABEgIZYfD_BwE

    > Przy wyrabianiu ciasta to samego tłuczenia o stół było z pół
    > godziny,
    > a wczesniej to trzeba zarobić

    Czy nie piszemy o czymś innym? Bo to nie ciasto drożdżowe czy na pizze żeby zarobić,
    wyrabiać itp. Mieszasz, wałkujesz, wycinasz, smażysz.
    Drożdżowe, na chleb, bułki czy pizze to faktycznie kilkadziesiąt minut wyrabiam

    >Samo smażenie na dwóch patelniach tej
    > partii trwało ponad godzinę - druga osoba w tym czasie wałkuje, ale to
    > nie znaczy ze jest mniej godzin.

    Tak pi razy drzwi ze 3 minuty 1 porcja na patelni się smaży. Z obracaniem liczę

    > Pewnie Ci tak samo niedobre wyszły jak te ze sklepu. Grube, nie były
    > kruche i przesączone przepalonym olejem.

    A nie nie nie. Były cienkie, kruche i oleju nie naciągnęły. Nie pierwszy raz
    robiłem;)
    >
    > Podkoloryzowałem specjalnie w drugą stronę, żeby pokazać przeciwny biegun.
    > Tak prawdę mówiąc kupuję często sklepowe słodkości, ale chyba tylko raz
    > czy dwa natrafiłem na wyrób, który nie odstawał od tego co się robi samemu.

    Mam podobne obserwacje*
    Nie tylko dla słodkości
    Dla wędlin podobnie dlatego wędliny tez głównie sami robimy

    Nie dotyczy jednej lokalnej malutkiej piekarni
    Takich pysznych pączków jak oni tam pieką czy bułek nie udało mi się nigdy upiec.
    Ale tam trzeba być przed 7 rano bo później to już pustki.
    O 11 zresztą zamykają.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1