eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • Data: 2019-08-16 16:27:21
    Temat: Re: płyta indukcyjna
    Od: WS <L...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Friday, August 16, 2019 at 3:36:21 PM UTC+2, Zenek Kapelinder wrote:
    > Przypala sie bo nie umiesz gotowac. Gotowanie to prawie sztuka. Zeby bylo gotowane
    smaczne proces musi trwac dlugo co wymusza stosowanie niskich temperatur. W niskich
    temperaturach nic sie nie przypala. Bardzo wazne jest zeby w calej masie byla taka
    sama temperatura. Jak bok garnka nie jest grzany to gorace jest w srodku a
    chlodniejsze przy sciance i psu pod ogon takie gotowanie.

    Jak napisalem wczesniej, do dlugiego gotowania uzywam wolnowar, na kuchence
    przeciwienstwo-czyli b.szybko, np. stek wolowy po minucie na strone, poznie po 2min
    na strone, czyli w 5-6 jest gotowy, na mocno rozgrzanej patelni z maslem
    klarowanym... Moja plyta ma program utrzymywania temp. patelni, a na gazowej
    podkladam plytke (z czasow komuny) i na najwiekszy palnik...



    >Skrajny przyklad to ziemniaki. Tej samej odmiany gotowane w zeliwnym garnku na
    kuchni weglowej beda o klase smaczniejsze od gotowanych w kwasoodpornym garnku na
    kuchence indukcyjnej albo innej elektrycznej grzejacej tylko od spodu.

    Takie byly u Babci, samo gotowanie w wodzie to raczej nie ma znaczenia w czym... ale
    pozniej staly odcedzone na boku plyty pieca (nie goracej) i "dochodzily"...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1