eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjnaRe: płyta indukcyjna
  • Data: 2019-08-16 21:50:22
    Temat: Re: płyta indukcyjna
    Od: Mateusz Viste <m...@n...pamietam> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Thu, 15 Aug 2019 18:34:53 -0700, Zenek Kapelinder wrote:
    > Mylisz sie ze trzymanym na piecu i tylko zeliwnym. Nie stosuje sie i nie
    > stosowalo na garnki i patelnie golego zeliwa.

    Nasz domowy garnek jest zdecydowanie żeliwny i niczym nie powlekany.
    Dokładnie to ten:
    https://www.bienmanger.com/2F9325_Casserole_Round_4l
    .html

    > Zarcie z takiego nie powlekanego niczym garnka bylo by paskudne w smaku.

    Mi bardzo smakuje.

    > Teraz mamy XXI wiek i nie ma sie co pierdolic z zeliwnymi czy
    > glinianymi garnkami wstawianymi do pieca chlebowego albo do specjalnej
    > komory w innych piecach czy kuchniach weglowych.

    Bez przesady. W piecu i tak napalone, więc postawić na nim żeliwny garnek
    na kilka godzin to zerowy koszt.

    > Wzialem najlepiej dopasowany srednica do frytownicy garnek.
    > dorobilem uchwyty z (...) drutu.
    > (...) psiknalem pianke do ocieplen

    Bo Łódź to nie miasto - to stan umysłu :)
    Ja jednak wolę mój garnek na piecu od takiego kombinowania.

    Mateusz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1