eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodySok z sokownika. Pytanko o cukier. › Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!feeder.erje.net!eu.feeder.erje.net!eternal-
    september.org!feeder.eternal-september.org!news.eternal-september.org!.POSTED!n
    ot-for-mail
    From: "Pszemol" <P...@P...com>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Sok z sokownika. Pytanko o cukier.
    Date: Sat, 19 Jul 2014 06:59:01 -0500
    Organization: prywatna
    Lines: 3
    Message-ID: <lqdmhi$btm$1@dont-email.me>
    References: <53c190b3$0$2378$65785112@news.neostrada.pl>
    <11yzuwyvrf21o$.1q7xaztjzgx9y.dlg@40tude.net>
    <53c1944f$0$2365$65785112@news.neostrada.pl>
    Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Sat, 19 Jul 2014 11:58:43 +0000 (UTC)
    Injection-Info: mx05.eternal-september.org;
    posting-host="6d60e89b7a5729d0e3cf6fdbe576cde7";
    logging-data="12214";
    mail-complaints-to="a...@e...org";
    posting-account="U2FsdGVkX1/OV9QKLgVSTDxBRM9V8q8a"
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
    In-Reply-To: <53c1944f$0$2365$65785112@news.neostrada.pl>
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
    Importance: Normal
    Cancel-Lock: sha1:it3r6NN2OylJDqXcrnmSdojdMCw=
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:237681
    [ ukryj nagłówki ]

    "Jacek" <J...@o...pl> wrote in message
    news:53c1944f$0$2365$65785112@news.neostrada.pl...
    > Co do braku konieczności pasteryzowania, to u mnie się ta metoda nie
    > sprawdza i sok mi pleśnieje na powierzchni.

    Może przeoczyłeś jakiś element opakowania i zastosowałeś
    niewysterlizowany wcześniej w temperaturze ponad 60'C ?
    Jak wszystko szczelnie pozamykasz ZANIM temperatura
    opadnie poniżej 60C to nie powinno się nic dziać...

    > Sok zawsze zagotowuję i wrzący wlewam do butelek, zakręcam i finito.
    > Trzyma się nawet po kilka lat.

    Temperatura gorącego/zagotowanego soku jest widać
    wystarczająca do sterylizacji butelek i zakrętek...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1