eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projekty › Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • Data: 2015-08-28 22:30:38
    Temat: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    Od: Uzytkownik <a...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-08-27 o 20:28, Ghost pisze:
    >
    >
    > Użytkownik "Zenek Kapelinder" napisał w wiadomości grup
    > dyskusyjnych:40a24f95-e693-4876-89f0-480e20b5e0f1@go
    oglegroups.com...
    >
    >> Oczywiście że część ze sklepów jest wędzone tradycyjnie. Popatrz na
    >> ceny przemysłowych wędzarni i poczytaj o automatyce jaka tam siedzi.
    >> W takiej wędzarni na kilka tom mięsa zużyją mniej drewna niż na
    >> uwędzenie kilu szynek w przydomowej zajebistej wędzarni.
    >> Najdoskonalszym i >najbezpieczniejszym sposobem jest wędzenie dymami
    >> w płynie. Przez przepuszczanie dymu przez płuczki a potem filtrowanie
    >> itp, ale bez żadnej obróbki chemicznej, robią wodne roztwory dymu. W
    >> dymie w płynie jest naturalny koserwant ten sam co w dymie i
    >> naturalne substancje smakowe i >zapachowe charakterystyczne dla
    >> gatunku drewna z jakiego zrobiony jest dym. Jak widzisz nie ma w tym
    >> żadnej chemii rodem z fabryki Zyklonu. Bezpieczne, łatwe w aplikacji.
    >> Czego można więcej wymagać. chemiczna i trująca farbka do malowania
    >> szynki, o takiej mówią głupi ludzie, jest >robiona na bazie cukru. To
    >> to samo z czego robi się wódkę przepalankę. Masz jeszcze jakieś
    >> pytania to wal jak w dym ( w plynie oczywiście).
    >
    > Daj linka, zweryfikujemy źródło.

    Poszukaj sam. To co napisał Kogutek to prawda.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1