eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieuwarstwianie temperaturowe w bojlerach › Re: uwarstwianie temperaturowe w bojlerach [MSPANC]
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.rzeszow.pl!news.nask.pl!news.n
    ask.org.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.POSTED!not-for-mail
    From: "qlphon" <q...@p...fm>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: uwarstwianie temperaturowe w bojlerach [MSPANC]
    Date: Tue, 18 Dec 2012 11:34:16 +0100
    Organization: ATMAN - ATM S.A.
    Lines: 17
    Message-ID: <kapgr8$fhu$1@node2.news.atman.pl>
    References: <4...@g...com>
    <7...@g...com>
    NNTP-Posting-Host: 88-199-164-9.tktelekom.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: node2.news.atman.pl 1355826857 15934 88.199.164.9 (18 Dec 2012 10:34:17 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Dec 2012 10:34:17 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <7...@g...com>
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    Importance: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 15.4.3555.308
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V15.4.3555.308
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:462385
    [ ukryj nagłówki ]

    > jak to będzie, gdy zrobimy eksperyment:
    > mamy baniak ... równe 40stopni w całym baniaku.
    > Czy po przykładowo jednego godzinie na dole będzie 30, na dole 50?

    tak!
    a po dalszych 2-3 godzinach powierzchnia się zagotuje
    a dół zacznie zamarzać

    wtedy zaczną pracować zabezpieczenia ciśnieniowe
    i dlatego ważne jest, żeby one były powyżej linii zamarzania...

    na koniec może się okazać, ze przez nieszczelności wycieknie gradient
    temperatury
    i uszkodzi kafelki pod bojlerem!

    q

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1