eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!usenet.goja.nl.eu.org!aioe.org!.POSTED.SOsKk7T4glhyMV8pX8
    aHhQ.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
    From: Kadar Oszmiański <o...@g...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Fri, 23 Oct 2020 11:58:36 +0200
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Lines: 22
    Message-ID: <8j5tgyt7f5kr$.d4doxhyfjjzs$.dlg@40tude.net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rmm850$1ipic$1@portraits.wsisiz.edu.pl>
    <ns3anob7gnjq$.1msivfnl4oqb0$.dlg@40tude.net>
    <a...@n...neostrada.pl>
    <rmn6is$rdo$1@dont-email.me>
    <3...@g...com>
    <rmood1$q8i$1@dont-email.me>
    Reply-To: o...@g...com
    NNTP-Posting-Host: SOsKk7T4glhyMV8pX8aHhQ.user.gioia.aioe.org
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Complaints-To: a...@a...org
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    X-Antivirus-Status: Clean
    X-Antivirus: Avast (VPS 201023-2, 23.10.2020), Outbound message
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567530
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Wed, 21 Oct 2020 09:36:00 +0200, Mateusz Bogusz napisał(a):

    > On 21.10.2020 05:51, s...@g...com wrote:
    >> Dlatego w restauracyjnych kuchniach sa blaty z nierdzewki. A u tych co rozumieją
    to labo konglomerat albo granit i to tez raczej ciemniejszy z odpowiednim wzorkiem na
    ktorym plam nie widac...
    >
    > Umówmy się że stal nierdzewna też się odbarwia a do tego łatwo rysuje.
    > Ale fakt, w kuchni największym problemem jest w zasadzie woda i ten
    > problem taki blat rozwiązuje.

    Może autora należałoby zapytać jak kuchnia będzie (jest) użytkowana.
    Modne obecnie tzw. otwarte kuchnie na salon to nic innego jak pudłko z
    wystawy. Kawę da się zrobić może jeszcze jakieś kanapeczki ale do
    codziennego gotowania i to z pełnym zestawem obiadowym takie rozwiązanie
    nie nadaje się. Tak naprawdę jeśli ktoś dużo pracuje w kuchni to wygląda
    to jak laboratorium chemiczne połączone z kuźnią. Paruje, kipi, wylewa
    się, pryska i przewraca. Nie jestem kucharzem ale umiem więcej ni z
    tylko jakjko ugotować. Nie raz zdarzyło mi się, że na podłogę cos
    poleciało a na blacie to norma.
    Jeśli ma to tylko ładnie wyglądać to i z papier mâché można zrobić.

    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1