eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domile?Re: ile?
  • Data: 2010-10-01 12:17:47
    Temat: Re: ile?
    Od: tofika <e...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 1 Paź, 12:02, "Panslavista" <p...@i...pl> wrote:
    > "tofika" <e...@i...pl> wrote in message
    >
    > news:1dbcbd75-3d18-4afc-bbc8-380664449870@l6g2000yqb
    .googlegroups.com...
    >
    > Chcesz powiedzieć, że to było poważne pytanie do mnie?
    >     Wszystkie opieńki bez względu na zastosowanie blanszuje sie około 5 min
    > od zagotowania. Tak obgotowane można wrzucić po odcieknięciu na masełko,
    > posolić i usmażyć do chleba czy ziemniaków, można zrobić z sosem koperkowym,
    > udusić z cebulką albo jak piszesz ukisić - układając w kamiennym garnku
    > blaszkami do góry i soląc. Dobrze jest wtedy zalać odrobiną żywego i dobrego
    > zakwasu z żurku , a nawet serwatki z kwaśnego (domowego) mleka, po to by
    > dostarczyć bakterii kwasu mlekowego. Ukiszone gołąbki w chłodzie przestoją
    > nawet rok, a zastosowanie jak wyżej, po opłukaniu z kwasu, można kiszone
    > jeść prosto z garnka (słoika) bez dalszej obróbki.

    dziadulek, jestes gienialny
    tylko troche za pozno.
    gotowalam je pol godziny
    i przkrecilam przez maszynke troche
    na gestym sicie a troche
    na żadkim.bede dodawac do krokietow
    i innego badziewia. mozesz mi
    podpowiedziec co jeszcze
    mozna zrobic
    z taka rozdrobniana
    smarkowata pulpą?
    i czemu te opienki
    taki sluzowarte? zuzylam
    na nie z 1m3 wody i nic nie dalo.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

  • 01.10.10 19:19 moon

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1