eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domile?Re: ile?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed0
    0.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!p
    ostnews.google.com!d17g2000yqm.googlegroups.com!not-for-mail
    From: tofika <e...@i...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: ile?
    Date: Fri, 1 Oct 2010 05:17:47 -0700 (PDT)
    Organization: http://groups.google.com
    Lines: 38
    Message-ID: <2...@d...googlegroups.com>
    References: <1...@c...googlegroups.com>
    <i83p4u$t7f$1@news.dialog.net.pl>
    <e...@d...googlegroups.com>
    <1...@l...googlegroups.com>
    <4ca5b1d8$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: 83.28.55.26
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: posting.google.com 1285935467 613 127.0.0.1 (1 Oct 2010 12:17:47 GMT)
    X-Complaints-To: g...@g...com
    NNTP-Posting-Date: Fri, 1 Oct 2010 12:17:47 +0000 (UTC)
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: d17g2000yqm.googlegroups.com; posting-host=83.28.55.26;
    posting-account=ufv_RQoAAACSXMkQWQkM19udE0-68xo8
    User-Agent: G2/1.0
    X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.10)
    Gecko/20100914 Firefox/3.6.10 ( .NET CLR 3.5.30729),gzip(gfe)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:124246
    [ ukryj nagłówki ]

    On 1 Paź, 12:02, "Panslavista" <p...@i...pl> wrote:
    > "tofika" <e...@i...pl> wrote in message
    >
    > news:1dbcbd75-3d18-4afc-bbc8-380664449870@l6g2000yqb
    .googlegroups.com...
    >
    > Chcesz powiedzieć, że to było poważne pytanie do mnie?
    >     Wszystkie opieńki bez względu na zastosowanie blanszuje sie około 5 min
    > od zagotowania. Tak obgotowane można wrzucić po odcieknięciu na masełko,
    > posolić i usmażyć do chleba czy ziemniaków, można zrobić z sosem koperkowym,
    > udusić z cebulką albo jak piszesz ukisić - układając w kamiennym garnku
    > blaszkami do góry i soląc. Dobrze jest wtedy zalać odrobiną żywego i dobrego
    > zakwasu z żurku , a nawet serwatki z kwaśnego (domowego) mleka, po to by
    > dostarczyć bakterii kwasu mlekowego. Ukiszone gołąbki w chłodzie przestoją
    > nawet rok, a zastosowanie jak wyżej, po opłukaniu z kwasu, można kiszone
    > jeść prosto z garnka (słoika) bez dalszej obróbki.

    dziadulek, jestes gienialny
    tylko troche za pozno.
    gotowalam je pol godziny
    i przkrecilam przez maszynke troche
    na gestym sicie a troche
    na żadkim.bede dodawac do krokietow
    i innego badziewia. mozesz mi
    podpowiedziec co jeszcze
    mozna zrobic
    z taka rozdrobniana
    smarkowata pulpą?
    i czemu te opienki
    taki sluzowarte? zuzylam
    na nie z 1m3 wody i nic nie dalo.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

  • 01.10.10 19:19 moon

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1