-
X-Received: by 10.140.96.104 with SMTP id j95mr795733qge.9.1448555769188; Thu, 26 Nov
2015 08:36:09 -0800 (PST)
X-Received: by 10.140.96.104 with SMTP id j95mr795733qge.9.1448555769188; Thu, 26 Nov
2015 08:36:09 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.pionier.net.p
l!news.glorb.com!mv3no3271893igc.0!news-out.google.com!f23ni13678qge.0!nntp.goo
gle.com!f78no3035946qge.1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.co
m!not-for-mail
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Date: Thu, 26 Nov 2015 08:36:08 -0800 (PST)
In-Reply-To: <n37anu$dht$1@speranza.aioe.org>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=176.227.166.192;
posting-account=lFLGRwoAAADmNYChKz85K2YuDe9EjCBa
NNTP-Posting-Host: 176.227.166.192
References: <564f7a56$0$662$65785112@news.neostrada.pl>
<8...@g...com>
<n2t35r$8ta$1@speranza.aioe.org>
<f...@g...com>
<n2t74s$jaj$1@speranza.aioe.org>
<e...@g...com>
<n355st$gir$1@speranza.aioe.org>
<7...@g...com>
<n37anu$dht$1@speranza.aioe.org>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <8...@g...com>
Subject: Re: płyta fundamentowa czy tradycyjny fundament
From: Budyń <b...@r...pl>
Injection-Date: Thu, 26 Nov 2015 16:36:09 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:508389
[ ukryj nagłówki ]W dniu czwartek, 26 listopada 2015 17:07:29 UTC+1 użytkownik janusz_k napisał:
> Ale o tym piszę, podwójna wylewka to podwójne koszty, ocieplenie płyty
> od dołu eliminuje wylewkę.
pod płyta masz znacznie drozszy styroodur, pod wylewką tańszy. Wiec niby drozej ale
moze nie az tak duzo.
> chyba jednak wolałbym robic pozniej. Uzytkownik przyjdzie i powie -
> "ach kochanie ta kuchnia to nie moze tak stac, bedzie na drugiej scianie,
> >teraz to widze..." A wszystko juz wyprowadzone...
>
> Przy chudziaku i wylewce masz tak samo, rur nie przesuniesz, chyba że
> się kapnie przed wylewkami, ale 100 i tak nie przesunie.
mozliwosci poprawek sa znacznie wieksze i tyle
> Ale jak autor chce zrobić energoszczędny to ma znaczenie,
> poza tym wtedy nie "ciągnie" po nogach.
> > I tak sobie wybudują kolumienki, balkony, podcienie, ocieplenia mało i
> energetycznie nie ma znaczenia czy w dół ciepło ucieka czy nie.
> >
> Ma znaczenie, policz sobie ile tych ścian zewn jest i jaki to mostek.
jesli energooszczednie to ma znaczenie - jesli normalnie to kilowat w te czy we w te
nie ma, bo i tak zamontuje smolucha 25kW
b.
Następne wpisy z tego wątku
- 29.11.15 17:18 janusz_k
Najnowsze wątki z tej grupy
- Inwentaryzacja budynku
- Traktorek do trawy na prund
- Listwa przypodłogowa pod kominek
- Czy ołowiane perowsiki, drukowane na folii to był fake ?
- Zakaz używania Kreta
- Tajemnica estakady w Chorzowie ujawniona
- Chorzów chce wyburzyć estakadę, ale ma tylko 1.ekspertyzę
- Domy w Japonii za 3000 zł
- Miliony tanich, opuszczonych domów w Japonii
- Reczne ubijanie pod chodnik
- Dom, mieszkanie w którym ktoś zmarł to dom toksyczny, nieczysty i nie wolno w nim zamieszkać
- Alternatywni dostawcy prądu
- Czujniki czadu, dymu w domach, nie wykrywaj?��������������� gazu
- Piec hybrydowy
- https://stolenhistory.net/threads/19th-century-radium-heating-systems.1452/
Najnowsze wątki
- 2025-06-26 Inwentaryzacja budynku
- 2025-06-26 Traktorek do trawy na prund
- 2025-06-21 Listwa przypodłogowa pod kominek
- 2025-06-19 Czy ołowiane perowsiki, drukowane na folii to był fake ?
- 2025-06-18 Zakaz używania Kreta
- 2025-06-04 Tajemnica estakady w Chorzowie ujawniona
- 2025-06-03 Chorzów chce wyburzyć estakadę, ale ma tylko 1.ekspertyzę
- 2025-06-03 Domy w Japonii za 3000 zł
- 2025-05-24 Miliony tanich, opuszczonych domów w Japonii
- 2025-05-24 Reczne ubijanie pod chodnik
- 2025-05-24 Dom, mieszkanie w którym ktoś zmarł to dom toksyczny, nieczysty i nie wolno w nim zamieszkać
- 2025-05-21 Alternatywni dostawcy prądu
- 2025-05-21 Czujniki czadu, dymu w domach, nie wykrywaj?��������������� gazu
- 2025-05-21 Piec hybrydowy
- 2025-05-21 https://stolenhistory.net/threads/19th-century-radium-heating-systems.1452/