eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyCydr, robił ktoś? › Cydr, robił ktoś?
  • Data: 2014-09-16 20:21:34
    Temat: Cydr, robił ktoś?
    Od: Jacek <k...@a...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Właśnie kończę dzisiejszy "udój" soku jabłkowego.
    Z tego, co czytam można go przerobić na cydr, ale piszą, że ma być
    robiony metodą górnej fermentacji na drożdżach Saccharomyces cerevisiae.
    Nigdy tego nie robiłem, więc chciałbym się poradzić mądrzejszych ode
    mnie, czy warto się w cydr bawić w domu?
    Skąd wziąć takie drożdże i jaki są szanse, że cydr wyjdzie strawny?
    A może lepiej przerobić go na "jabcok", to się zawsze udaje, a z
    dodatkiem soku z jeżyn wychodzi całkiem smaczny.
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1