eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domNadtopiona płyta indukcyjna › Re: Nadtopiona płyta indukcyjna
  • Data: 2016-07-20 22:56:03
    Temat: Re: Nadtopiona płyta indukcyjna
    Od: masti <g...@t...hell> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Irokez wrote:

    > W dniu 2016-07-19 o 23:45, masti pisze:
    >> Irokez wrote:
    >>
    >>> W dniu 2016-07-18 o 14:42, masti pisze:
    >>>> Zenek Kapelinder wrote:
    >>>>
    >>>>> Majka spytaj. Temperatura mieknienia szkla borokrzemowego zaczyna sie od 600
    stC debilku. Przy 1300 to sie takie szklo wytapia w hucie. Zwykle hartowane szklo
    mieknie w czterystu stopniach.
    >>>>
    >>>> i która kuchenka tyle osiąga?
    >>>>
    >>>
    >>> Ale w czym problem rozgrzać cienki spód gara ponad 100 stopni w piecu
    >>> indukcyjnym?
    >>
    >> 1. stopisz szkło w 100C?
    >
    > nie
    >
    >> 2. od kiedy płyta jest piecem indukcyjnym?
    >
    > Od momentu, gdy wsadem jest sama stal.
    >
    > Zasada pracy obu jest taka sama - podgrzewanie ferromagnetyków w wyniku
    > działania na nie szybkozmiennego pola magnetycznego (prądy wirowe
    > wzbudzone zjawiskiem indukcji elektromagnetycznej).

    pokażesz płytę z samej stali?

    --
    "-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
    -Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1