eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyProdukcja chrzanu - pasteryzować? › Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: "moon" <m...@y...com>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Produkcja chrzanu - pasteryzować?
    Date: Mon, 4 Oct 2010 10:53:18 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 15
    Message-ID: <i8c4lq$b68$1@news.onet.pl>
    References: <4...@d...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: 77-253-14-167.adsl.inetia.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1286182394 11464 77.253.14.167 (4 Oct 2010 08:53:14 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Mon, 4 Oct 2010 08:53:14 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <4...@d...googlegroups.com>
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18263
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:230447
    [ ukryj nagłówki ]

    ?Lisciasty wrote:
    > Jako, że syfiarze mieniący się producentami chrzanu fałszują go
    > nagminnie mlekiem w proszku, postanowiłem przerobić nieco surowca i
    > zapakować go w słoiki. Pytanie czy chrzan+sok z cytryny wystarczy, czy
    > dodawać coś jeszcze? Słoiki pasteryzować czy ino zakręcić i w chłód
    > postawić?

    pasteryzować!
    a jeżeli nie chcesz, to zdradzę ci trick.
    nakrętkę posmaruj spirytusem od wewnątrz (nie zliż, haha) i zapal.
    kiedy zapłonie szybko nałóż na słoik i dokręć.
    płomień skonsumuje tlen w słoiku i "konserwa" będzie przez to trwalsza.

    moon-advisory

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1