eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennych › Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • X-Received: by 2002:aed:2125:: with SMTP id 34mr15635468qtc.249.1603741565336; Mon,
    26 Oct 2020 12:46:05 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:aed:2125:: with SMTP id 34mr15635468qtc.249.1603741565336; Mon,
    26 Oct 2020 12:46:05 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!goblin2!goblin.stu.neva.r
    u!aioe.org!peer03.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.iad!feed-me.highwind
    s-media.com!news.highwinds-media.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postne
    ws.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Mon, 26 Oct 2020 12:46:05 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <rn77ei$sad$1@dont-email.me>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rn23gm$d4b$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <1...@4...net>
    <X...@1...0.0.1>
    <rn77ei$sad$1@dont-email.me>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <3...@g...com>
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Mon, 26 Oct 2020 19:46:05 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Received-Bytes: 2542
    X-Received-Body-CRC: 4005996081
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567642
    [ ukryj nagłówki ]

    On Monday, October 26, 2020 at 8:18:44 PM UTC+1, Mateusz Bogusz wrote:
    > On 26.10.2020 12:59, Budzik wrote:
    > > Z czego zrobic zeby było dobrze?
    >
    > Konglomerat (kruszony kamień w żywicy epoksydowej) wydaje się dobry.
    > Wytrzymały na wodę, zimo, gorąco, da się łatwo polerować. Od biedy można
    > zrobić samemu, ktoś polecał tutaj nawet z dodatkiem cementu ;-)

    Wg mnie zaden nie wytrzyma dlugo jesli sie nie dba, kazdy ma jakies wady (inox,
    szklo, konglomerat tez...). Jesli to nie kuchnia wojskowa ;) to wystarcza
    najzwyklejsza plyta wiorowa... mam taka na wsi ze 20 lat i wyglada OK (no, poza
    miejscem przy zlewie, gdzie nie byla nijak zabezpieczona i zaczyna sie lekko falowac,
    dalo sie zrobic lepiej...). Ale nie stawiam na nim goracych garow itp. Mam kilka
    desek , podkladek, jak robie jakies bitki to sciera na blat, na to ~3cm decha i na
    niej rozbijam miecho, jak sie cos wyleje zaraz wycieram papierowym reznikiem...
    Zalozenie bylo proste: jak sie zniszczy tanio wymienie na nowy, jednak dalej jest do
    pzyjecia.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1