eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennych › Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.roellig-ltd.de!open-news-network.org!weretis.net!fee
    der8.news.weretis.net!news.mixmin.net!aioe.org!.POSTED.Yz1960Dzbw/jz51snPUywA.u
    ser.gioia.aioe.org!not-for-mail
    From: Kadar Oszmiański <o...@g...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Date: Tue, 27 Oct 2020 20:32:20 +0100
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Lines: 53
    Message-ID: <6ew5tipmhmem$.w7lqji2fphrt$.dlg@40tude.net>
    References: <a...@n...neostrada.pl>
    <rn23gm$d4b$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <1...@4...net>
    <X...@1...0.0.1>
    <1...@4...net>
    <rn76mf$inq$2$Janusz@news.chmurka.net>
    Reply-To: o...@g...com
    NNTP-Posting-Host: Yz1960Dzbw/jz51snPUywA.user.gioia.aioe.org
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Complaints-To: a...@a...org
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    X-Antivirus: Avast (VPS 201027-6, 27.10.2020), Outbound message
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:567664
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Mon, 26 Oct 2020 20:05:49 +0100, Janusz napisał(a):

    > W dniu 2020-10-26 o 14:37, Kadar Oszmiański pisze:
    >> Dnia 26 Oct 2020 11:59:59 GMT, Budzik napisał(a):
    >>
    >>> Użytkownik Kadar Oszmiański o...@g...com ...
    >>>
    >>>>>> Rok temu była wykonywana "kuchnia" (szafki, blaty itp) przez
    >>>>>> firmę zajmującą się projektowaniem i robieniem takich rzeczy.
    >>>>>> Oczywiście koszt czegoś takiego to średniej klasy auto. Po
    >>>>>> niecałym roku użytkowania wystąpił problem z blatem. Jest kilka
    >>>>>> blatów (drewnianych, laminowanych) które są łączone ze sobą
    >>>>>> czołami. Wykonawca ostrzegał żeby niedopuścić do pozostawienia
    >>>>>> na dłuższy czas rozlanej wody na łączeniu blatów ani do
    >>>>>> stawiania gorących rzeczy (garnków). Niestety na jednym łączeniu
    >>>>>> blaty w dwóch punktach spuchły.
    >>>>> To za szybko, wykonawca coś sknocił, ja mam blat z płyty,
    >>>>> składany przy zlewozmywaku uszczelniony silikonem i ma już 10
    >>>>> lat, trzyma się dobrze, jedynie pod
    >>>>> ścianą gdzie chyba coś leżało dłużej lekko spuchł, sam nie wiem
    >>>>> czy to gorący kubek czy co tam stało. Ale reszta daje radę, więc
    >>>>> ważne jest odpowiednie uszczelnienie i to odpowiednim środkiem.
    >>>>
    >>>> Wybaczcie moje zdziwienie ale co to za blat kuchenny, na którym
    >>>> nie można postawić niczego gorącego ani mokrego? Blat po to
    >>>> właśnie jest.
    >>>
    >>> I tu masz racje.
    >>> Pare lat temu zmieniałem blaty kuchenne, kupiłem coś z marketu,
    >>> posilikonowałem miejsca które były ucinane i nie pierdole sie z woda
    >>> etc.
    >>> Ale za to okładzina po paru latach juz jakas porysana etc.
    >>>
    >>> Obiecałem sobie ze nastepny bedzie z jakiegoś kamienia zeby juz w ogole
    >>> miec w dupie.
    >>>
    >>> No chyba ze kazdy blat bedzie sie niszczył od rysania, przesuwania,
    >>> polewania etc?
    >>>
    >>> Z czego zrobic zeby było dobrze?
    >>
    >> Ja miałem z czarnego granitu. Tylko nie szlifowanego a zmatowionego. Nie
    >> zauważyłem różnicy między nowym a 10 letnim.
    > Polej olejem to zobaczysz :(
    > Kamień wbrew pozorom też nie jest wieczny. Mam parapety z granitu i
    > dostałem z nimi puszkę specjalnego konserwantu do natarcia po
    > zamontowaniu a przed użytkowaniem, właśnie po to żeby nie 'piły'.

    Zapewniam cie, że oleju tam nie zabrakło. Właśnie w tej kuchni normalnie
    się gotowało i przyrządzało jedzenie więc było wszystko kwaśne, słone,
    %, wszystko co można w kuchni wymyśleć. Piszę o takim blacie.
    --
    Kadar

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1