eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWy się tutaj z jakąś fotowoltaika › Re: Wy się tutaj z jakąś fotowoltaika
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news.roellig-ltd.de!open-news-network.org!border2.nntp.am
    s1.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostra
    da.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Wy się tutaj z jakąś fotowoltaika
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <0...@g...com>
    <r345s9$8dq$1@dont-email.me>
    <f...@g...com>
    <r3489a$ph0$1@dont-email.me>
    <1...@g...com>
    <X...@1...0.0.1>
    <e...@g...com>
    <5e57d83a$0$551$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@g...com>
    <5e57e47f$0$501$65785112@news.neostrada.pl>
    <6...@g...com>
    From: cef <c...@i...pl>
    Date: Fri, 28 Feb 2020 12:01:38 +0100
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:68.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/68.5.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <6...@g...com>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 15
    Message-ID: <5e58f311$0$17357$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 80.53.118.49
    X-Trace: 1582887697 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 17357 80.53.118.49:53471
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:561388
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2020-02-28 o 09:11, Kris pisze:
    > W dniu czwartek, 27 lutego 2020 16:47:13 UTC+1 użytkownik cef napisał:

    >> Przy wyrabianiu ciasta to samego tłuczenia o stół było z pół
    >> godziny,
    >> a wczesniej to trzeba zarobić
    >
    > Czy nie piszemy o czymś innym? Bo to nie ciasto drożdżowe czy na pizze żeby
    zarobić, wyrabiać itp. Mieszasz, wałkujesz, wycinasz, smażysz.
    > Drożdżowe, na chleb, bułki czy pizze to faktycznie kilkadziesiąt minut wyrabiam

    No chyba o czym innym, bo ciasto na faworki robię inaczej niż
    takie mieszane mikserem. Taką już zwartą kulą, to ja rzucam o stół, żeby
    się dobrze napowietrzyło albo wałkuję przekładając warstwy ponownie.
    Potem z ciasta grubości kartki papieru wychodzi piękny bąblasty faworek.
    Z takiego ciasta z miksera to wychodzą grube gnioty.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1