eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniepłyta indukcyjna › Re: płyta indukcyjna
  • Data: 2019-08-14 00:36:32
    Temat: Re: płyta indukcyjna
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Ja bedziesz mial trzy i pol kilowatowa plytke to wode na makaron zagrzeje tak samo
    szybko jak trzy i pol kilowatowe pole w kuchence indukcyjnej. Makaron gotowany na
    plytce bedzie sie gotowal tyle samo czasu co na indukcji. Ostatnio kupilem bardzo
    smaczny makaron co sie gotuje 4-5 minut. Jak woda wrze to wrzucam makaron i wylaczam
    plytke. Zakumulowanym cieplem przez 5 minut go ugotuje. Chyba ze o jakims cudzie
    mowisz, wtedy ok. Masa plytki i niskie cieplo wlasciwe materialu z jakiego jest
    plytka nie maja wiekszego wplywu na czas grzania wody w garnku. Grzanie wody nie
    zaczyna sie jak pod postawionym garnkiem zrobi sie 500 stopni. Zaczyna sie jak
    temperatura plytki przekroczy temperature dna garnka w ktorym jest woda. Jak chcesz
    bardzo szybko i najtaniej jak sie da to przelej do garka zagotowana w czajniku
    elektrycznym wrzaca wode. W warunkach domowych mozna przyjac ze czajnik elektryczny
    ma sprawnosc 100%. Ilosc ciepla jaka wypromieniuje przez obudowe jest niewielka bo on
    szybko grzeje. A jak czajnik z polerowanej nierdzewki albo kwasowki to strat przez
    obudowe praktycznie nie ma.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1