eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieKOMPOSTOWNIKRe: KOMPOSTOWNIK
  • Data: 2012-05-24 07:24:48
    Temat: Re: KOMPOSTOWNIK
    Od: robertr <e...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W przyrodzie trawa najlepiej przerabiana jest przez jelita krowy -
    proponuję więc krowie odchody - mają mnóstwo pożytecznych bakterii.
    Ewentualnie następujący sposób:
    beczka kilkadziesiąt litrów do tego wrzucić pozostałości krowie, zalać
    wodą. Można dodać trochę pożywki np cukier. Od czasu do czasu trochę
    wymieszać (innymi słowy napowietrzyć). Temperatura zbliżona do
    ciepłoty krowy nie byłaby tu żadną przeszkodą (beczka na słońcu). Gdy
    zacznie to pachnieć jak zacier można spróbować podlewać (PH jest wtedy
    zbliżone do 4), sprawdza się również jako nawóz.
    pozdr

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

  • 25.05.12 09:26 Adam

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1