eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dom › Porządny robot do wyrabiania ciasta
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 22

  • 11. Data: 2009-03-09 09:27:39
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: ZbyszekZ <z...@g...com>

    On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    > To nie spodziewaj się, że  inne, wymienione przez Ciebie, będą lepsze. Każdy
    > ma jakieś plusy i minusy.
    > Sprawdź swoje możliwości (może raty) i przemyśl zakup podstawowego Kitchen
    > Aid'a.
    > Myślę, że tylko on Cię zadowoli.

    Jakbym miał tyle do wydania :-(
    Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    ciasta.


    --
    ZZ@private


  • 12. Data: 2009-03-09 09:53:48
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: "szerszen" <s...@t...pl>


    Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    news:928f6fc4-d159-4ae5-8644-3b0b8598c32b@e5g2000vbe
    .googlegroups.com...

    > Potrzebuję robota do pomocy w kuchni. Przede wszystkim wyrabianie
    > ciasta na chleb i wszystkich innych ciast.

    ja mam w domu zelmera - talent, popatrz w necie, moze to ci wystarczy


  • 13. Data: 2009-03-09 10:08:50
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: "Kane" <s...@s...pl>

    >Jakbym miał tyle do wydania :-(
    >Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    >Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    >ciasta.

    Ja mam w firmie kitchen-aida, w przemysle, piekarnia-cukiernia.
    Trzy lata bez awarii, chodzi 6 dni w tygodniu (!). Czemu nie siemens itp:
    rekomendacje ludzi z branzy spozywczej w moim regionie. Nie wnikalem w
    specyfikacje, cyferki, bajery itp. Nie pamietam ile kosztowal ale w kazdym
    razie za cene jaka zaplacilem nie mozna bylo kupic niz zblizonego jakoscia i
    z rekomendacja.

    Jakbym wiedzial ze uzyje tego w domu raz-dwa razy w tygodniu to napewno
    kombinowalbym jak sobie takie cudo skobinowac do domowej kuchni.

    Pozdrawiam

    Kane




  • 14. Data: 2009-03-09 11:09:00
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl>

    Użytkownik "JBP" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
    news:gp2lls$djc$1@node2.news.atman.pl...
    >
    > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    > news:23a07979-9df5-40b3-a881-46bb4a2a149a@q11g2000yq
    h.googlegroups.com...
    >
    > Tego typu urządzenie to mam, a Zelmery dwa czy trzy już wywaliłem.
    > Raczej kolejnej szansy ode mnie nie dostaną.
    >
    > To nie spodziewaj się, że inne, wymienione przez Ciebie, będą lepsze.
    Każdy
    > ma jakieś plusy i minusy.
    > Sprawdź swoje możliwości (może raty) i przemyśl zakup podstawowego Kitchen
    > Aid'a.
    > Myślę, że tylko on Cię zadowoli.
    > JBP

    Mojemu synowi przekładnia się wysypała w nowym Artisanie, troszkę czekał na
    serwis.



  • 15. Data: 2009-03-09 11:10:57
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl>


    Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    news:d4b8bc2c-37a0-4902-8ee9-6ac2ec0f643e@y13g2000yq
    n.googlegroups.com...
    On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    > To nie spodziewaj się, że inne, wymienione przez Ciebie, będą lepsze.
    Każdy
    > ma jakieś plusy i minusy.
    > Sprawdź swoje możliwości (może raty) i przemyśl zakup podstawowego Kitchen
    > Aid'a.
    > Myślę, że tylko on Cię zadowoli.

    Jakbym miał tyle do wydania :-(
    Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    ciasta.


    Kup Fenomen z sokowirówką - ten ma przepracowaną przekładnię, usunięto wady
    poprzedniej, zrobisz nie tylko ciasto.



  • 16. Data: 2009-03-09 12:43:01
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: Jan Werbiński <j...@j...com>

    Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    news:d4b8bc2c-37a0-4902-8ee9-6ac2ec0f643e@y13g2000yq
    n.googlegroups.com...
    On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    > To nie spodziewaj się, że inne, wymienione przez Ciebie, będą lepsze.
    > Każdy
    > ma jakieś plusy i minusy.
    > Sprawdź swoje możliwości (może raty) i przemyśl zakup podstawowego Kitchen
    > Aid'a.
    > Myślę, że tylko on Cię zadowoli.

    Jakbym miał tyle do wydania :-(
    Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    ciasta.
    ---

    Ale tego urzadzenia nie postawisz w kuchni.
    KA za to ładnie wygląda. :-)
    Ot snobizm.

    Poza tym w niemieckich testach AGD KA zmiażdżył Boscha i całą resztę.

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/


  • 17. Data: 2009-03-09 12:44:20
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: Jan Werbiński <j...@j...com>

    Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
    news:gp2u0e$9b2$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    >
    > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    > news:d4b8bc2c-37a0-4902-8ee9-6ac2ec0f643e@y13g2000yq
    n.googlegroups.com...
    > On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    >> To nie spodziewaj się, że inne, wymienione przez Ciebie, będą lepsze.
    > Każdy
    >> ma jakieś plusy i minusy.
    >> Sprawdź swoje możliwości (może raty) i przemyśl zakup podstawowego
    >> Kitchen
    >> Aid'a.
    >> Myślę, że tylko on Cię zadowoli.
    >
    > Jakbym miał tyle do wydania :-(
    > Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    > Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    > ciasta.
    >
    >
    > Kup Fenomen z sokowirówką - ten ma przepracowaną przekładnię, usunięto
    > wady
    > poprzedniej, zrobisz nie tylko ciasto.


    Można wydać 500 zł raz, a potem 800 drugi, albo zaoszczędzić te 1300,
    dołożyć 200 i kupić Artisana.
    :-)

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/


  • 18. Data: 2009-03-09 12:50:23
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl>


    Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@j...com> napisał w
    wiadomości news:gp33h0$i0b$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
    > news:gp2u0e$9b2$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > >
    > > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    > >
    news:d4b8bc2c-37a0-4902-8ee9-6ac2ec0f643e@y13g2000yq
    n.googlegroups.com...
    > > On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    > >> To nie spodziewaj się, że inne, wymienione przez Ciebie, będą lepsze.
    > > Każdy
    > >> ma jakieś plusy i minusy.
    > >> Sprawdź swoje możliwości (może raty) i przemyśl zakup podstawowego
    > >> Kitchen
    > >> Aid'a.
    > >> Myślę, że tylko on Cię zadowoli.
    > >
    > > Jakbym miał tyle do wydania :-(
    > > Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    > > Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    > > ciasta.
    > >
    > >
    > > Kup Fenomen z sokowirówką - ten ma przepracowaną przekładnię, usunięto
    > > wady
    > > poprzedniej, zrobisz nie tylko ciasto.
    >
    >
    > Można wydać 500 zł raz, a potem 800 drugi, albo zaoszczędzić te 1300,
    > dołożyć 200 i kupić Artisana.

    Już bym nie kupił. Wolałbym bardziej profesjonalny.



  • 19. Data: 2009-03-09 15:06:30
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: ZbyszekZ <z...@g...com>

    On Mar 9, 1:43 pm, Jan Werbiński <j...@j...com>
    wrote:
    > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w
    wiadomościnews:d4b8bc2c-37a0-4902-8ee9-6ac2ec0f643e@
    y13g2000yqn.googlegroups.com...
    > On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    > Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    > Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    > ciasta.
    > ---
    >
    > Ale tego urzadzenia nie postawisz w kuchni.

    To postawię w piwnicy, a co mi to przeszkadza, duża jest :-)

    > KA za to ładnie wygląda. :-)

    Ale żeby zrobić chleb wg sprawdzonego przepisu to conajmniej na dwa
    razy bo mam w przepisie 2kg mąki plus dodatki.
    Od razu mówię że umiem dzielić na dwa i bym sobie poradził, ale to
    jest zdecydowanie mniej wygodne. Jak się jeszcze okaże że trzeba
    dzielić na 3 (ze względu na ilość różnych ziaren jakie TŹ dokłada) to
    będzie całkiem do bani.
    Tak więc robi się nie 1600 a 2k (miska 4,5l kosztuje trochę ponad 3
    stówki, a 1600 to zaokrąglone w dół).
    Zdecydowane nie.
    A, no i Kenwood wygląda prawie tak samo na pierwszy rzut oka, a połowa
    ceny.

    > Ot snobizm.
    >
    > Poza tym w niemieckich testach AGD KA zmiażdżył Boscha i całą resztę.

    Ma mieszać nie miażdżyć i ciasto a nie resztę :-)

    --
    ZZ@private


  • 20. Data: 2009-03-09 15:09:23
    Temat: Re: Porządny robot do wyrabiania ciasta
    Od: "Panslavista" <p...@w...pl>


    Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w wiadomości
    news:45fa33e9-77eb-41ff-b89c-060d24fc797a@q9g2000yqc
    .googlegroups.com...
    On Mar 9, 1:43 pm, Jan Werbiński <j...@j...com>
    wrote:
    > Użytkownik "ZbyszekZ" <z...@g...com> napisał w
    wiadomościnews:d4b8bc2c-37a0-4902-8ee9-6ac2ec0f643e@
    y13g2000yqn.googlegroups
    .com...
    > On Mar 9, 9:59 am, "JBP" <t...@o...pl> wrote:
    > Ale powiedzcie co Wy widzicie w tym KA?
    > Za 1600 mozna kupić przemysłowe urządzenie Bosha czy Siemensa na 5 kg
    > ciasta.
    > ---
    >
    > Ale tego urzadzenia nie postawisz w kuchni.

    To postawię w piwnicy, a co mi to przeszkadza, duża jest :-)

    > KA za to ładnie wygląda. :-)

    Ale żeby zrobić chleb wg sprawdzonego przepisu to conajmniej na dwa
    razy bo mam w przepisie 2kg mąki plus dodatki.
    Od razu mówię że umiem dzielić na dwa i bym sobie poradził, ale to
    jest zdecydowanie mniej wygodne. Jak się jeszcze okaże że trzeba
    dzielić na 3 (ze względu na ilość różnych ziaren jakie TŹ dokłada) to
    będzie całkiem do bani.
    Tak więc robi się nie 1600 a 2k (miska 4,5l kosztuje trochę ponad 3
    stówki, a 1600 to zaokrąglone w dół).
    Zdecydowane nie.
    A, no i Kenwood wygląda prawie tak samo na pierwszy rzut oka, a połowa
    ceny.

    > Ot snobizm.
    >
    > Poza tym w niemieckich testach AGD KA zmiażdżył Boscha i całą resztę.

    Ma mieszać nie miażdżyć i ciasto a nie resztę :-)


    Kup sobie dzieżę i zakasaj rękawy - to nie takie trudne zrobić chleb
    ręcznie.
    A o ile taniej!


strony : 1 . [ 2 ] . 3


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1