eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domCzajnik elektryczny 0-PL › Re: Czajnik elektryczny 0-PL
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
    rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Thu, 07 May 2015 20:14:16 +0200
    From: FEniks <x...@p...fm>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.6.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Czajnik elektryczny 0-PL
    References: <55435a7b$0$27513$65785112@news.neostrada.pl>
    <q...@4...net> <mi4igr$qf1$1@dont-email.me>
    <1sdmbybaj2p62.1oy9ogbozz045$.dlg@40tude.net>
    <mi63ne$mgm$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
    <sqhybf5tbrtf$.o81z0o130o9j$.dlg@40tude.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <16ujin8s1fl96$.1alf2tskjdl6x.dlg@40tude.net>
    <mi8njb$g4a$1@dont-email.me>
    <ybanym9dr4ty$.1ibjnis2e7ffa$.dlg@40tude.net>
    <mia8p0$2r4$1@dont-email.me> <p...@4...net>
    <mifs7s$t6o$1@dont-email.me>
    <p0o1el1lk49f$.1c9nvyejm07gx$.dlg@40tude.net>
    <mig96r$jiv$1@dont-email.me>
    In-Reply-To: <mig96r$jiv$1@dont-email.me>
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 18
    Message-ID: <554bab75$0$27526$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.5.58.17
    X-Trace: 1431022453 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27526 83.5.58.17:1173
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:140659
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2015-05-07 o 17:32, Pszemol pisze:
    >
    > I nie trzeba nic gotować w kwasie octowym - wystarczy go nieco
    > podgrzać (samym czajnikiem po zalaniu octem z butelki) i zostawić taki
    > pogrzany roztwór na noc. Jak będziesz gotować to więcej octu się
    > ulotni z roztworu kwasu niż przereaguje z kamieniem.

    IMO to nie trzeba nawet podgrzewać. Co mniej więcej miesiąc stosuję ocet
    do odkamieniania płyty grzewczej w parowarze, w ogóle nie podgrzewam,
    tylko zalewam i czekam parę godzin. W parowarze używam tylko kranówki, a
    we Wrocławiu mamy wodę bardzo twardą.
    Czajnika nie odkamieniam, bo na herbatę gotuję wodę z butli i nic mi się
    nie osadza. BTW Mam ten sam czajnik co Ty, jak podejrzewam - też ładnych
    parę lat i nic się z nim nie dzieje (Braun, już kiedyś o nim tu pisałam,
    nic się nie zmieniło).

    Ewa

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1