eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieTrzy lata w Pellecie › Re: Trzy lata w Pellecie
  • Data: 2019-05-14 10:32:35
    Temat: Re: Trzy lata w Pellecie
    Od: collie <c...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 14.05.2019 10:20, Kris pisze:

    > Jako że kilkanaście lat mieszkałem w miejscowości gdzie działała wówczas mała
    gorzelnia to widywałem różne cuda z których robili spirytus
    > Głównie ziemniaki ale tez przyjeżdżał transport bananów które się gdzieś tam
    nadpsuły i robiono z nich zajzajer, kukurydza, przeterminowane(?) cukierki
    czekoladowe, zboża(m.in i pszenica)

    No właśnie. Jeśli muslimy mogą jeść mięso z naszych bocianów,
    to my możemy pić wódkę zrobioną z ich bananów. Bananówka wstrętna,
    ale na bezrybiu i rak ryba. A owies na płatki górskie. Albo dla
    kunia.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1