eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRe: plastikowy zbiornik akumulacyjny do pieca › Re: plastikowy zbiornik akumulacyjny do pieca
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.one
    t.pl
    From: "kogutek" <k...@v...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: plastikowy zbiornik akumulacyjny do pieca
    Date: Wed, 27 Oct 2010 16:24:38 +0200
    Organization: Onet.pl
    Lines: 38
    Sender: n...@n...onet.pl
    Message-ID: <1...@n...onet.pl>
    References: <f...@n...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: newsgate.onet.pl 1288189479 3982 213.180.130.18 (27 Oct 2010 14:24:39 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 27 Oct 2010 14:24:39 +0000 (UTC)
    Content-Disposition: inline
    X-Mailer: http://niusy.onet.pl
    X-Forwarded-For: 46.112.125.255, 10.174.28.62
    X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.11)
    Gecko/20101012 AskTbVD/3.8.0.12304 Firefox/3.6.11
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:407548
    [ ukryj nagłówki ]

    > On 27 Paź, 14:49, "kogutek" <k...@v...pl> wrote:
    >
    > > Nie piję mineralnych ze sklepu jak przeczytałem że mają rok przydatności do
    > > spożycia. Wlej przegotowaną wodę do butelki i zakorkuj. Zobaczysz co się stanie.
    >
    > T nie jest żaden dowód.
    > Woda (mineralna czy studzienna) zanim stanie się wodą butelkowaną
    > podleba bardzo rygorystycznym badaniom w laboratorium PZH, gdzie
    > określa się m.in. jej stopień trwałości. Badanie na tzw. zagniwalność
    > jest wskazaniem do tego jak długo pozostanie czysta po zamknięciu jej
    > do butelki.
    > Rozlewanie wody - to dodatkowe natlenianie, które potem skutkuje
    > dłuższą trwałością.
    > Wierz mi, to cała machina badań i prób, zanim 'źródlana' znajdzie się
    > w butelce.
    > Także rodzaj linii produkcyjnej, kontrola (stała!) własnego
    > laboratorium oraz wybiórcza kontrola san-epid.
    >
    > > Nie wiem jak konserwują wodę w butelkach. Ale robią to na pewno.
    >
    > Na pewno NIE KONSERWUJĄ! Możesz być pewien.
    >
    > mal
    >
    >
    >
    Zdaję sobie sprawę z wymagań jakie powinny spełniać artykuły spożywcze
    wprowadzane do obrotu. Ale z drugiej strony jak patrze na wędliny to coś mi nie
    pasuje. Pewno tak jest jak piszesz. Nie znam się na tym. Mogę tylko podeprzeć
    się tym co widzę. A widzę ze kroplę bez kitu robią w łodzi. Nie ma rurociągu do
    gór. Cysterny z wodą nie jeżdżą. Jest co prawda w Lodzi jedna góra. Rudzka Góra
    się nazywa. Nie sądzę żeby to o nią chodziło w nazwie. Pomijając wodę do picia.
    Mnie otwartym układzie chłodzenia woda z kranu zwyczajnie się psuła.
    Śmierdziała stawem i wszystko co w niej było robiło się oślizłe jak żaba. Nie
    sądzę żebym akurat ja miał pecha i innym się to nie przydarzy.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1