eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyFasola jaśFasola jaś
  • Data: 2012-09-30 20:10:20
    Temat: Fasola jaś
    Od: "michalek" <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Podpowiedzcie jak należy potraktować fasolę jaś (ta z wielkimi
    ziarnami).
    Kiedy należy ją zrywać? Czekać aż strąki zżółkną i uschną i wtedy
    zrywać, czy zrywać je kiedy są jeszcze zielone i wysuszyć rozkładając
    w cieniu i przewiewie?

    Pierwszy raz posadziliśmy w tym roku taka fasolę, ot tak trochę dla
    eksperymentu.
    Konieczność "oczyszczenia" z roślin kilku grządek spowodowała
    że musieliśmy zerwać tegoż jasia.
    Strąki owszem wyrośnięte ładnie, fasolki w nich ładne duże, ale tylko
    niektóre strąki były zżółknięte i podsuszone. Zdecydowana większość
    jest zielona.
    Czy będziemy mieć pożytek z tak zebranej fasoli?
    Czy lepiej wysuszać ja w tych strąkach czy wyłuskać i dopiero suszyć.
    Podpowiedzcie bo szkoda takiej smacznej fasoli, na dodatek własnoręcznie
    wyhodowanej :))

    m


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1