eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieŻe podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
  • Data: 2018-08-02 18:00:21
    Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
    Od: Marcin N <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2018-08-02 o 09:24, collie pisze:
    > W dniu 02.08.2018 08:10, Uzytkownik pisze:
    >
    >> Przepisy są różne i zależą od sposobu wypieku oraz urządzenia w którym
    >> pieczesz, a
    >> także od gatunku chleba. Chleby żytnie, razowe potrzebują nieco więcej
    >> wody niż
    >> chleby pszenne.
    >
    > Żeby użyszkodnik automatu do pieczenia chleba nie musiał wymyślać prochu,
    > to każdy producent takich maszynek załącza zwykle zbiór przepisów/recept
    > na domowe chleby różnego rodzaju. Na ten przykład tak wygląda recepta na
    > 0,5 kg chleba pszenno-żytniego, wymyślona przez producenta automatu FIF,
    > którego używam od czasu do czasu, gdy mi się przeje chleb kupny:
    >
    > 1. 180 ml wody/mleka
    > 2. 1 łyżka oliwy
    > 3. 1/2 łyżeczki soli
    > 4. 170 g mąki żytniej
    > 5. 200 g mąki pszennej
    > 6. 4 g drożdży suszonych
    > 7. odrobina cukru, jak ktoś lubi
    >
    > To wszystko wrzucamy do maszyny w kolejności podanych składników,
    > włączamy program "normal" i po 3:23 godz. wyjmujemy gotowy chleb.
    > Maszynista nie jest informowany w jakiej temperaturze przebiegają
    > poszczególne fazy produkcyjne, bo Niemcowi nie jest to do szczęścia
    > potrzebne - a więc i Polakowi też - jako że maszyna niemiecka.


    Uff. W końcu jakiś konkret w tej niekończącej się dyskusji między trzema
    kogucikami.

    --
    MN

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1