eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domkuchnia do zabudwy w kształcie nie-prostokątaRe: kuchnia do zabudwy w kształcie nie-prostokąta
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!newsfeed.neostrada.
    pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
    From: "Prawusek" <p...@i...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: kuchnia do zabudwy w kształcie nie-prostokąta
    Date: Wed, 4 Nov 2009 11:23:20 +0100
    Organization: TP - http://www.tp.pl/
    Lines: 33
    Message-ID: <hcrl9f$lv8$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    References: <hcrcds$chb$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <hcrd7f$916$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    <hcrjlc$rdq$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: abcv162.neoplus.adsl.tpnet.pl
    X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1257330800 22504 83.6.237.162 (4 Nov 2009 10:33:20
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 4 Nov 2009 10:33:20 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
    X-Antivirus: avast! (VPS 091103-1, 2009-11-03), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:115949
    [ ukryj nagłówki ]

    "yapann" <y...@o...pl> wrote in message
    news:hcrjlc$rdq$1@atlantis.news.neostrada.pl...
    > > Zmieni się moda i przejrzysz na oczy. Wyspa lepsza jest prostokątna -
    > nie czytasz
    > wcale mi się nie podoba ani nie nie podoba. chodzi o praktykę i tyle!
    >
    > > umożliwia łatwe dojście ze wszystkich stron, co skutkuje minimalizacją
    > > czasu
    > nie ma wyspy będzie blat przy ścianie długości ograniczonej (i to być może
    > miej niż 2m na wszystko, kuchenka ma iść pradopodobnie w róg), miejsce do
    > szastania 'nożem i tłuczkiem' na wagę złota
    >
    > wydaje mi się że podłużny układ jest praktycznejszy przy blacie, choć
    zmieni
    > się moda i będę cierpieć (lub chwalić, mimo braku mody) wygibasy jej
    > kształtu tudzież problem z ewnetuaną zmianą.

    Czytam ze zrozumieniem, nie podałaś jak jest "na gruncie", dopiero w
    odpowiedzi. Na przyszłość, jeżeli masz chęć zawołać o poradę dokonaj
    wprowadzenia. Zwykły prostokątny blat, jeżeli można, to radzę jedną szafkę
    mieć od podłogi po sufit, o głębokości blatu - najlepiej w kącie, lub przy
    chłodziarce - taka szafka zastępuje dawne spiżarki - osobne małe i
    nieogrzewane pomieszczenie na zapasy podręczne oraz sprzęty używane
    sporadycznie, z osobnym wejściem z kuchni. Jeżeli robisz meblena zamówienie
    dobrym rozwiązaniem jest wykonanie podwójnego blatu. Wierzchni jest
    podnoszony do góry, a dolny stały na ciasta, makarony i inne okazje, gdy nie
    ma miejsca np. do podsuszenia makarony opuszczasz górny blat i pracujesz na
    nim, a następnie podnosisz i bierzesz makaron do gotowania. Odległość od
    blatu do blatu około 10cm. Nie musi być na całej długości. Na częsci można
    zrobić mokry stół - z własnym odpływem do kanalizacji (pełni funkcje płyty
    ociekowej przy zlewozmywaku), może przydać się do robienia przetworów.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1