eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domlepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
  • Data: 2009-10-18 15:03:57
    Temat: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
    Od: Jacek Osiecki <j...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Sun, 18 Oct 2009 16:41:57 +0200, yapann napisał(a):
    > w czym właściwie tkwi lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną?
    > - zużycie energii..?

    Nie tylko - choć oszczędności są też istotne. Kuchnia indukcyjna ma to do
    siebie, że dno garnka robi się gorące w momemcie uruchomienia kuchenki
    i przestaje grzać w momencie gdy wyłączysz grzanie - czyli mniej więcej
    tak jak przy kuchni gazowej. Dzięki temu ma sens np. użycie timera
    (ja używam zawsze przy podgrzewaniu mleka do płatków czy gotowania jajek
    na miękko) - przy kuchence ceramicznej wyłączenie prądu niewiele da :)
    Poza tym jeszcze pozostaje szybkość - na indukcyjnej zagotujesz wodę i
    ugotujesz spaghetti al dente zanim na ceramicznej woda zacznie się gotować.

    Mimo wad kuchenki indukcyjnej (przynajmniej mojego modelu - słyszalny wysoki
    pisk podczas pracy) nawet bym nie pomyślał już o kuchni ceramicznej
    (halogenowej) czy gazowej...

    Pozdrawiam,
    --
    Jacek Osiecki j...@c...pl GG:3828944
    I don't want something I need. I want something I want.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1