eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
    OSTED!not-for-mail
    From: Jacek <k...@a...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Palę bziną
    Date: Sat, 29 Dec 2018 18:05:55 +0100
    Organization: ATMAN - ATM S.A.
    Lines: 9
    Message-ID: <q089hk$dma$1@node2.news.atman.pl>
    NNTP-Posting-Host: host-89.25.156.108.static.3s.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: node2.news.atman.pl 1546103156 14026 89.25.156.108 (29 Dec 2018 17:05:56
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 29 Dec 2018 17:05:56 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/60.4.0
    X-Mozilla-News-Host: news://news.atman.pl:119
    Content-Language: pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:548420
    [ ukryj nagłówki ]

    Ostatnio palę w kominku różnymi gatunkami drewna.
    Paliłem drzewo sandałowe, korkowiec amurski, a z bardziej pospolitych
    orzech włoski i czereśnię.
    Dziś dokopałem się do drewna z bzu. Jak sądzę będzie się to nazywać
    bzina ;-)
    A co do konkretów, to nie warto składować drewna za długo. U mnie sporo
    zżarł spuszczel. Z tego, co widzę, to najbardziej smakuje mu czereśnia.
    8-letnie kawałki są już mocno zeżarte.
    Jacek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1