eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiekacz do chleba zuzycie pradu › Re: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.one
    t.pl
    From: "kogutek" <k...@o...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
    Date: Sat, 16 Oct 2010 03:41:41 +0200
    Organization: Onet.pl
    Lines: 24
    Sender: n...@n...onet.pl
    Message-ID: <6...@n...onet.pl>
    References: <1...@g...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: newsgate.onet.pl 1287193301 15216 213.180.130.18 (16 Oct 2010 01:41:41 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 16 Oct 2010 01:41:41 +0000 (UTC)
    Content-Disposition: inline
    X-Mailer: http://niusy.onet.pl
    X-Forwarded-For: 188.33.170.204, 10.174.28.56
    X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.13)
    Gecko/20100914 AskTbVD/3.8.0.12304 Firefox/3.5.13
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:124625
    [ ukryj nagłówki ]

    > a kilka pytań odnośnie opiekaczy:
    > - czy smak takiego chleba nie odbiega znacząco od takiego z piekarni,
    > chodzi mi o to czy nie jest to bardziej ciasto drożdżowe z piekarnika?
    > - jak ze swieżoscią? ile dni po wypieku nadaje sie do spożycia?
    > - czy na zakwasie taki chleb to już smakowo jak z piekarni? taki
    > zakwas można kupić czy trzeba robić samemu?
    > -jaki model wypiekacza polecacie. Na aukcjach popularny jest
    > wymieniony wyżej model Zelmera. Warto?
    > Czy lepiej kupić wypiekacz z jednym mieszadłem czy dwoma? podobno jest
    > jakiś problem z odklejaniem i wyrywaniem wypieku z tych mieszadeł
    > czasem...
    >
    Zanim kupisz wypiekacz czy jak to się nazywa. Kup w markecie gotową mieszankę do
    chleba. Rozrabia się mikserem i piecze w piekarniku. Są z różnymi dodatkami w
    stylu papryka, dynia czy słonecznik. Sprawdzisz na żywym organizmie czy dobre.
    Piekę z gotowych mieszanek i na razie nie myślę tego zmieniać. Jedyna zauważalna
    wada to jak dla mnie za mało słonecznika albo dyni. Do paprykowego dorzucam
    suszonych pomidorów. Na razie nie pakuję się w maszynkę. miskę od miksera dobrze
    się myje w zmywarce. Piekę w elektrycznym opiekaczu. Tak z 10 minut mi zajmuje
    zrobienie dwóch bochenków po 70 deko. Drożdży nie czuć i w niczym nie przypomina
    cista. To zwyczajny ciemny chleb, na dodatek smaczny.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1