eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domsok zasładzany czy nie? › Re: sok zasładzany czy nie?
  • Data: 2015-03-03 22:25:48
    Temat: Re: sok zasładzany czy nie?
    Od: Andrzej Lawa <a...@l...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 03.03.2015 o 20:57, Borys Pogoreło pisze:
    > Dnia Tue, 3 Mar 2015 15:12:43 +0100, Ikselka napisał(a):
    >
    >> Są, nie tylko między rodzajami, ale nawet różnymi partiami jabłek tego
    >> samego rodzaju - i dlatego ten sok niewątpliwie JEST dosładzany dla
    >> utrzymania stałej (czyli wyższej od max, jaką może mieć sok naturalny)
    >> zawartości cukru dla każdej partii. A takze musi być rozwadniany w razie
    >> większej kwaśności - i wtedy tym bardziej z automatu idzie dosładzanie.
    >> Jeśli ma zachować stałe parametry. A musi, jesli jest to produkcja legalna.
    >
    > Tak, na pewno. Weź już się nie kompromituj. Po co kombinować z sokiem,
    > którego głównym przekazem marketingowym jest "100% natura"? Po co sobie
    > robić zbędne koszty? Jakie niby parametry?
    >
    > Mam taki kartonik z workiem w kuchni aktualnie. Skład: "100% sok jabłkowy,
    > pasteryzowany".
    >

    Zwróć uwagę że rozmawiasz z kompletną kretynką, dla której homeopatia to
    wspaniała medycyna a szczepionki to morderczy spisek.

    --
    Boga prawdopodobnie nie ma.
    A teraz przestań się martwić
    i raduj się życiem!

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1