-
Data: 2012-06-13 22:15:06
Temat: Re: jaka kuchenka gazowa
Od: " Jolanta" <j...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora
[ pokaż wszystkie nagłówki ]kogutek <s...@N...gazeta.pl> napisał(a):
> BQB <a...@a...spamowy.com.invalid> napisał(a):
>
> > W dniu 2012-05-05 17:44, kogutek pisze:
> > > quent<x...@x...com> napisał(a):
> > >
> > >> On 2012-05-05 16:17, kogutek wrote:
> > >>> Po wielu latach gotowania na gazie uważam że to był błąd.
> > >>
> > >> To jest kwestia tego jak komu się lepiej gotuje.
> > >> Ja nie wyobrażam sobie pichcić na prądzie. Probowałem kilka razy -
porażka
Do gotowania używam kuchni gazowo-elektrycznej Amica.Mam ją od pół roku i
jestem z niej zadowolona.Jedynym jej minusem jest problem z utrzymaniem
idealnego wyglądu.Jest ona srebrna i widać na niej brud,
szczególnie ,kiedy "coś wykipi z garnka".Proszę o radę jakim środkiem można
czyścić blat i drzwiczki.
Pozdrawiam
> .
> > >> Do tego raz jak mi wykipiało na płytę to potem garnka nie mogłem
domyć.
> > >>
> > > Tak jak wszystkiego to i gotowania na kuchence z płytkami trzeba się
nauczy
> ć.
> > > Wypadki zdarzają się wszędzie. Mnie też czasami coś wykipi. Na gazowej
jesz
> cz
> > e
> > > gorzej. Zdejmowałeś kiedyś osłonę pod palnikami. Syf z gilem pod nią
jest.
> > > Robactwo chyba tylko ze względu na temperaturę tam się nie lęgnie. Jak
> > > rozkręcałem elektryczną bo zachciało mi się dołożyć do jednej płytki
> > > zewnętrzny regulator temperatury to tam było tak jak w fabryce
zakręcili. P
> rz
> > y
> > > gazowej nie ma szans na założenie takiego regulatora a przy takiej z
płytka
> mi
> > > to proste. I do tego bardzo użyteczne. Na początku dostałem w domu
informac
> je
> > > że gównami się zajmuję a teraz się okazuje że jak by dwie płytki miały
taki
> > > regulator to by było dopiero dobrze.
> >
> > Od regulacji temperatury w gazowej masz pokrętło - większy-mniejszy
> > płomień i jak Ci naprawdę nie pasuje, to możesz wymienić dyszę. Czym się
> > różni ten regulator od skręcania wielkości płomienia, bo jakoś nie
kojarzę.
> To spróbuj gotować na kuchence gazowej regulując pokrętłem, zupę jarzynową
w
> temperaturze 75 stopni przez 8 godzin. Gulasz robiony w temperaturze 85
stopni
> też inaczej smakuje niż taki co jak się gotował to bulgotał. Wrzenie nie
jest
> niezbędne do tego żeby coś się ugotowało. Bulgotanie w garnku to puszczanie
> pary w gwizdek i pozbywanie się kasy na grzanie atmosfery. Znajdź w necie
ile
> energii potrzeba na przemianę fazową wody. Przy gotowaniu przemiana fazowa
> wody jest do niczego nie potrzebna. Oszczędności w złotówkach wynikające z
> tego że nie wrze a ma temperaturę bliską wrzenia są duże. A co istotne
> jedzenie jest smaczniejsze. Nie mam pojęcia dlaczego kuchnie elektryczne
nie
> są fabrycznie wyposażone w regulator temperatury z czujnikiem wkładanym do
> garnka.
>
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Najnowsze wątki z tej grupy
- Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
- Solution Manual Fluid Mechanics (3rd Ed., R. Hibbeler)
- Solution Manual Programming Massively Parallel Processors : A Hands-on Approach (4th Ed., Wen-mei Hwu, David Kirk, Izzat El Hajj)
- Solution Manual Design of Smart Power Grid Renewable Energy Systems (3rd Ed., Ali Keyhani)
- Solution Manual Numerical Methods in Physics with Python (2nd Ed., Alex Gezerlis)
- Prasa do oleju na użytek domowy
- Re: Jaka ceramika łazienkowa ?
- Re: Regulacja zaworu spustowego spluczki 3/6 l (kolo)
- Re: Zerowatt zx 33 - instrukcja obslugi
- jak dotrzeć do głowicy baterii
- Kuchenka gazowa z regulacją temperatury
- Mleko w ekspresie
- Re: Solutions Manual Advanced Engineering Electromagnetics, 2nd Edition by Constantine A. Balanis
- Klejąca się jak gile z nosa rączka noży FISKARS - jak się pozbyć tej klejącej warstwy?
- BLUM Aventos HF - brak powolnego domykania
Najnowsze wątki
- 2025-06-21 Listwa przypodłogowa pod kominek
- 2025-06-19 Czy ołowiane perowsiki, drukowane na folii to był fake ?
- 2025-06-18 Zakaz używania Kreta
- 2025-06-04 Tajemnica estakady w Chorzowie ujawniona
- 2025-06-03 Chorzów chce wyburzyć estakadę, ale ma tylko 1.ekspertyzę
- 2025-06-03 Domy w Japonii za 3000 zł
- 2025-05-24 Miliony tanich, opuszczonych domów w Japonii
- 2025-05-24 Reczne ubijanie pod chodnik
- 2025-05-24 Dom, mieszkanie w którym ktoś zmarł to dom toksyczny, nieczysty i nie wolno w nim zamieszkać
- 2025-05-21 Alternatywni dostawcy prądu
- 2025-05-21 Czujniki czadu, dymu w domach, nie wykrywaj?��������������� gazu
- 2025-05-21 Piec hybrydowy
- 2025-05-21 https://stolenhistory.net/threads/19th-century-radium-heating-systems.1452/
- 2025-05-20 Pojemnik z radem jako ogrzewacz do stóp
- 2025-05-20 Nowość sprzed lat - Kominki opalane radem