eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domlepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed1.plix
    .pl!news-out1.kabelfoon.nl!newsfeed.kabelfoon.nl!bandi.nntp.kabelfoon.nl!feeder
    .news-service.com!postnews.google.com!b15g2000yqd.googlegroups.com!not-for-mail
    From: Moorek <m...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
    Date: Thu, 5 Nov 2009 01:19:21 -0800 (PST)
    Organization: http://groups.google.com
    Lines: 30
    Message-ID: <5...@b...googlegroups.com>
    References: <hbetpk$vai$1@node1.news.atman.pl> <4addf102$1@news.home.net.pl>
    <hbktuj$agm$1@news.onet.pl> <hcrgpm$ha7$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: 83.21.45.45
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: posting.google.com 1257412761 16558 127.0.0.1 (5 Nov 2009 09:19:21 GMT)
    X-Complaints-To: g...@g...com
    NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Nov 2009 09:19:21 +0000 (UTC)
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: b15g2000yqd.googlegroups.com; posting-host=83.21.45.45;
    posting-account=NBYUnwoAAADKTaLztjoq5Sp76mT1vBFN
    User-Agent: G2/1.0
    X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/532.0
    (KHTML, like Gecko) Chrome/3.0.195.27
    Safari/532.0,gzip(gfe),gzip(gfe)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:115976
    [ ukryj nagłówki ]

    > - w kontekście bezpieczeństwa ( w sensie czy ufasz że sie nie zafajczy coś,
    > czy na pewno wyłączy - tego ci nikt rozsądny nie doradzi)

    O wiele bezpieczniejsza jest indukcja, nie ma tutaj elementów
    grzejnych jak w zwykłej kuchence które mogą zacząć się palić - poza
    tym jest zabezpieczenie temperaturowe bardzo ważne - nie przekroczy
    temp grzania powyżej chyba 240 stopni.
    Zostaw gar na indukcji na maximum włączony aż wszystko się wygotuje -
    indukcja się wyłączy.
    A na ceramice ?? Wszystko wyschnie a gar się spali, albo coś w
    pobliżu jeżeli będzie łatwopalne.

    > - w kontekście wykonania - ja używałam podobnej tylko bardziej badziewiastej
    > (Alaska, pół tej ceny) i wszystko zawsze grało (z wyjątkiem jednym - użycia
    > rzekomo żeliwnej patelni - error na kuchence i trzeba było jej prąd zabrać
    > żeby ją wyłączyć).

    Też codziennie używam alaskę.
    I to właśnie to zabezpieczenie temperaturowe ci się włączyło - ja też
    mam żeliwną patelnię i lubię podpiec mięsko - na niej najczęściej są
    błędy - gdyż palę to na najwyższym 10 stopniu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1