eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompieczenie chleba- problemRe: pieczenie chleba- problem
  • Data: 2012-01-11 07:01:39
    Temat: Re: pieczenie chleba- problem
    Od: tHe mRuWa <g...@T...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2011-12-12 08:06, Andrzej S. pisze:
    > W dniu 2011-12-11 02:34, p 47 pisze:
    > ...
    >> Co może być tego przyczyną i jak z tym walczyć?
    >
    > Za ostra akcja drozdzy, bąble CO2 w ciescie, które pekaja
    > gdy zaczna sie rozszerzac pod wplywem ciepla.
    >
    > Bardzo subtelnie:
    >
    > - zmniejsz ilosc drozdzy,
    > - i/lub zmniejsz ilosc cukru
    > - i/lub zwieksz ilosc soli.
    >
    > Niestety, automat to precyzja. Najlepiej dopracowac sie naczynek
    > odmierzawczych do wszystkiego i strzec ich jak oka w glowie.

    A ja mam nieco inny problem z pieczeniem chleba - na poczatku byc moze
    mialem szczescie, bo wychodzil zawsze. Ale od jakiegos czasu wychodzil
    mi rzadko i przestalem, bo sie zniechecilem. Nie wyrasta tak jak
    wczesniej i suma sumarum na koniec uzyskuje ciezki i wilgotny zakalec.
    Co moze byc tego przyczyna? Co zmniejszyc/zwiekszyc?
    Podejrzewam juz ze sie automat popsul np. regulacja temperatury albo
    cos, bo z grubsza robie caly czas wg. tego samego przepisu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

  • 11.01.12 16:14 p 47
  • 11.01.12 16:50 XL
  • 13.01.12 01:42 p 47

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1