eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniezmiękczanie wody › Re: zmiękczanie wody
  • Data: 2020-11-15 22:40:51
    Temat: Re: zmiękczanie wody
    Od: Myjk <m...@n...op.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Sun, 15 Nov 2020 21:00:50 +0100, Pilocik

    > no i tu mnie masz, nie mam osobnej nitki do kuchni,
    > firma z którą już rozmawiałem twierdzi że nie ma nic złego w piciu i
    > zastosowaniu kuchennym miękkiej wody, sugeruje jednak zamontowanie w
    > kuchni dodatkowgo filtra osmotycznego z funkcją ponownej mineralizacji wody

    Woda z wodociągu, nawet jeśli twarda, to jest zdatna do picia i ma lepsze
    parametry niż woda zmiękczona. Zmiękczanie, potem osmoza (kompletne
    wyjałowienie wody, do tego marnujące jej takie ilości że zmiękczacz to
    jakiś śmieszny żart przy tym) a potem znowu mineralizowanie to zupełny
    absurd.

    Ludzie niby piją tę wodę i żyją, ale jeśli się wymienia kationy wapnia i
    magnezu na kationy sodu, no to jednak tych pierwiastków brakuje. Dlatego
    jednak zostawiłem sobie surową wodę na oddzielnym kraniku na cele
    spożywcze.

    --
    Pozdor
    Myjk

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1