eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domCzosne co zrobić › Re: Czosne co zrobić
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neost
    rada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Fri, 13 Mar 2015 18:00:33 +0100
    From: Qrczak <q...@q...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20100111
    Thunderbird/3.0.1
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.dom,pl.rec.kuchnia
    Subject: Re: Czosne co zrobić
    References: <8...@g...com>
    <55019491$0$2169$65785112@news.neostrada.pl>
    <5501b511$0$19315$65785112@news.neostrada.pl>
    <5502837a$0$2195$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5502da93$0$16165$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 30
    Message-ID: <550317af$0$2203$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 87-207-124-79.dynamic.chello.pl
    X-Trace: 1426266031 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2203 87.207.124.79:49485
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:140236 pl.rec.kuchnia:363226
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia 2015-03-13 14:01, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
    > Pani Ewa napisała:
    >
    >>>>> Tak z ciekawości - na czym polega marynowanie bez octu?
    >>>> Polega na włożeniu żywności przeznaczonej do marynowania do marynaty
    >>>> która nie zawiera octu. :-D Np. mięsiwa przed wędzeniem.
    >>> Widzę jeszcze taką możliwość, że czosnek włożony będzie do marynaty,
    >>> która octu nie zawiera, ale końcowym efektem będzie czosnek marynowany
    >>> w occie. Tak się stanie w przypadku czosnku w winie, który ktoś wcześniej
    >>> przypomniał -- wino z czosnkiem w trakcie procesu przefermentuje w ocet.
    >>
    >> Wtedy to już nie będzie marynowanie, ale marnowanie. Wina.
    >
    > Tym niemniej jest to praktyka stosowana. Jestem wielkim miłośnikiem
    > taniego wina (tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie), które
    > przydaje się w gospodarstwie domowym nie tylko do picia. Zauważyć
    > warto, że ocet winny cenę może mieć wyższą od wina (ale nie musi, bo
    > zrobić go można także z wina zdatnego tylko do bigosu czy do czosnku).

    Dobre pytanie, warte crossa na kuchnię.
    Jakie jest to dolne kryterium oceny, czy wino nadaje się jako wsad do gara?
    Bo stojąc przed regałem, gdzie rozrzut od 9,99 do 99,99 czasem się
    zastanawiam, czy prze- czy raczej niedo-inwestowywuję.

    Q
    --
    Kobieta to dość skomplikowany w obsłudze wynalazek. Wymaga wiele uwagi
    i czasu, by mogła wyartykułować spostrzeżenia minionego dnia. Nie ma co
    liczyć na jej przychylność, przed wypowiedzeniem ilości słów, jakie na
    dany dzień przewidziała.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1