eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domCzosne co zrobić › Re: Czosne co zrobić
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.internetia.pl!no
    t-for-mail
    From: "ZZZ" <n...@n...com>
    Newsgroups: pl.rec.dom,pl.rec.kuchnia
    Subject: Re: Czosne co zrobić
    Date: Fri, 13 Mar 2015 20:07:02 +0100
    Organization: Netia S.A.
    Lines: 34
    Message-ID: <mdvdr2$mie$1@mx1.internetia.pl>
    References: <8...@g...com>
    <55019491$0$2169$65785112@news.neostrada.pl>
    <5501b511$0$19315$65785112@news.neostrada.pl>
    <5502837a$0$2195$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5502da93$0$16165$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <550317af$0$2203$65785112@news.neostrada.pl>
    <mdvab2$62t$1@node2.news.atman.pl>
    NNTP-Posting-Host: 77-254-231-248.adsl.inetia.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: mx1.internetia.pl 1426274978 23118 77.254.231.248 (13 Mar 2015 19:29:38 GMT)
    X-Complaints-To: a...@i...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Mar 2015 19:29:38 +0000 (UTC)
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
    X-Tech-Contact: u...@i...pl
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-Priority: 3
    X-Server-Info: http://www.internetia.pl/
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:140239 pl.rec.kuchnia:363228
    [ ukryj nagłówki ]


    Użytkownik "JBP" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
    news:mdvab2$62t$1@node2.news.atman.pl...
    > Użytkownik "Qrczak" <q...@q...pl> napisał w wiadomości
    > news:550317af$0$2203$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    > Któryś z panów kucharzy z kanału "Kuchnia +" (p.Jakubiak lub p.Adam)
    > stwierdził niedawno w jednym z emitowanych obecnie programów, że do gara
    > należy dodawać takie wino, jakie sami najchętniej pijemy i nam najbardziej
    > smakuje. IMO właściwie ma rację... ale co, jeśli ktoś (na przykład) lubi
    > szampana ? Lać do bigosu? ;)
    >

    A dlaczego by nie?
    Jeśli kogoś stać na picie szampana (stać, w sensie takim, że kupuje go
    bez "jęczenia", ochów i achów jakie to delicje kupuje i jaki rarytas,
    jak niecodzienny) to czemu by nie do kuchni. Pewnie producent szampana
    nie ma takich wątpliwości (tak, trochę absurdalnie rozpatrując pojęcie
    "stać mnie na... ") :))
    Ale tak poważnie, ja osobiście chętnie zgodziłbym się ze stwierdzeniem,
    że do kuchni takie samo (jakościowo) wino jak do picia, ale trochę mnie
    na to nie stać. Albo inaczej - do picia jestem gotów "szarpnąć się" na
    lepsze
    wino trochę ponad budżet, dlatego w kuchni używam raczej przeciętnego.
    Sadzę, że nawet marne (byle nie zepsute) nie będzie w potrawie dawało
    negatywnych doznań smakowych bo jest tylko jednym z składników
    bukietu smakowego.
    I jak miałbym wydać na wina 100 to zamiast 50/50 wydałbym 25/75
    na korzyść tego do picia.

    ZZ
    p.s. a tak poza tym do kuchni polecam wino własnego wykonania
    (poza brakiem dylematów finansowych dochodzi satysfakcja)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1