eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domFrytkownica -jaką kupić? › Re: Frytkownica -jaką kupić?
  • Data: 2010-04-14 08:42:56
    Temat: Re: Frytkownica -jaką kupić?
    Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Jacek Osiecki" <j...@c...pl> napisał w wiadomości
    news:slrnhsapf4.s08.joshua@tau.ceti.pl...

    (ciach)
    > Wytłumacz żonie, że to nie tłuszcz wrogiem kobiety a frytki :)
    > Jakiekolwiek smażenie na czymś innym niż masło lub oliwa z oliwek to
    > mnóstwo rakotwórczego syfu - a już nie ma większego i bardziej
    > niebezpiecznego świństwa od margaryny :)
    >
    > Nie ma to jak uczciwy grillowany stek i do tego sama sałatka (najlepiej na
    > surowo albo w oleju rzepakowym który jest względnie najbezpieczniejszy).
    >
    > P.S. Sam się zdziwiłem na wieść że olej z pestek winogron jest "be"...

    Podaj jakies zrodla Twoich informacji!
    Na masle generalnie nie powinno sie smazyc (niska temperatura spalania), na
    oliwie z pierwszego tloczenia na zimno rowniez nie (do smazenia nadaje sie
    oliwa z wytloczek i to filtrowana).
    A olej z pestek winogron? czemuz mial by byc be?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1