eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domGarnek do gotowania ryzu (elektryczny) › Re: Garnek do gotowania ryzu (elektryczny)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
    s.nask.org.pl!news.onet.pl!not-for-mail
    From: "Mirek1275" <m...@o...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Garnek do gotowania ryzu (elektryczny)
    Date: Wed, 29 Apr 2009 08:16:10 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 35
    Message-ID: <gt8r5u$1of$1@news.onet.pl>
    References: <c...@s...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: apn-77-114-24-104.dynamic.gprs.plus.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="ISO-8859-1"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1240985599 1807 77.114.24.104 (29 Apr 2009 06:13:19 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 29 Apr 2009 06:13:19 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:110792
    [ ukryj nagłówki ]

    Uzytkownik "Rafal M napisal:

    > Tydzien temu kupilem sobie garnek do gotowania ryzu (Rice Cooker).
    >
    > Ma ktos moze sposob na to, aby uniknac przypalania sie ryzu na
    > spodzie.........



    Witam!



    Mnie jeszcze nigdy nie przypalil sie ryz w takim garnku.

    Wsypuje ryz do suchego garnka, nastepnie plucze go dwukrotnie w cieplej
    prawie goracej wodzie, dalej zalewam ryz zimna woda "na oko" do centymetra
    ponad poziom ryzu.

    Zawsze po wylaczeniu sie garnka z pozycji gotowanie, to jest po ok. 20 min.
    mieszam krótko ryz dostarczona lopatka oddzielajac spodnia warstwe od
    teflonu.

    Stosuje przewaznie ryz jasminowy, który kupuje w 5 kg opakowaniach, ale i
    inny ryz gotuje jednakowo i nigdy nie ma niespodzianek.

    Nie wyobrazam sobie gotowania ryzu, który ma byc podany na talerzu w inny
    sposób niz w garnku do gotowania ryzu.



    Zycze smacznych dan z ryzem!

    Mirek1275

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1