eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projekty › Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • Data: 2015-08-27 18:49:38
    Temat: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Oczywiście że część ze sklepów jest wędzone tradycyjnie. Popatrz na ceny
    przemysłowych wędzarni i poczytaj o automatyce jaka tam siedzi. W takiej wędzarni na
    kilka tom mięsa zużyją mniej drewna niż na uwędzenie kilu szynek w przydomowej
    zajebistej wędzarni. Najdoskonalszym i najbezpieczniejszym sposobem jest wędzenie
    dymami w płynie. Przez przepuszczanie dymu przez płuczki a potem filtrowanie itp, ale
    bez żadnej obróbki chemicznej, robią wodne roztwory dymu. W dymie w płynie jest
    naturalny koserwant ten sam co w dymie i naturalne substancje smakowe i zapachowe
    charakterystyczne dla gatunku drewna z jakiego zrobiony jest dym. Jak widzisz nie ma
    w tym żadnej chemii rodem z fabryki Zyklonu. Bezpieczne, łatwe w aplikacji. Czego
    można więcej wymagać. chemiczna i trująca farbka do malowania szynki, o takiej mówią
    głupi ludzie, jest robiona na bazie cukru. To to samo z czego robi się wódkę
    przepalankę. Masz jeszcze jakieś pytania to wal jak w dym ( w plynie oczywiście).

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1