eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projekty › Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • X-Received: by 10.182.80.97 with SMTP id q1mr87134obx.1.1440694179171; Thu, 27 Aug
    2015 09:49:39 -0700 (PDT)
    X-Received: by 10.182.80.97 with SMTP id q1mr87134obx.1.1440694179171; Thu, 27 Aug
    2015 09:49:39 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!wsisiz.edu.pl!plix.pl!newsfeed2.plix.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!
    newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!se8no11400677igc.0!news-out.google.com!f
    6ni7000igi.0!nntp.google.com!se8no11400675igc.0!postnews.google.com!glegroupsg2
    000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Thu, 27 Aug 2015 09:49:38 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <o...@l...harvard.local>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=164.127.105.26;
    posting-account=WKCfJQoAAABGeHkoWcAFup86Q28I2YKQ
    NNTP-Posting-Host: 164.127.105.26
    References: <55de00c8$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <e...@g...com>
    <1...@g...com>
    <f...@g...com>
    <o...@l...harvard.local>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <4...@g...com>
    Subject: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
    Injection-Date: Thu, 27 Aug 2015 16:49:39 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:504219
    [ ukryj nagłówki ]

    Oczywiście że część ze sklepów jest wędzone tradycyjnie. Popatrz na ceny
    przemysłowych wędzarni i poczytaj o automatyce jaka tam siedzi. W takiej wędzarni na
    kilka tom mięsa zużyją mniej drewna niż na uwędzenie kilu szynek w przydomowej
    zajebistej wędzarni. Najdoskonalszym i najbezpieczniejszym sposobem jest wędzenie
    dymami w płynie. Przez przepuszczanie dymu przez płuczki a potem filtrowanie itp, ale
    bez żadnej obróbki chemicznej, robią wodne roztwory dymu. W dymie w płynie jest
    naturalny koserwant ten sam co w dymie i naturalne substancje smakowe i zapachowe
    charakterystyczne dla gatunku drewna z jakiego zrobiony jest dym. Jak widzisz nie ma
    w tym żadnej chemii rodem z fabryki Zyklonu. Bezpieczne, łatwe w aplikacji. Czego
    można więcej wymagać. chemiczna i trująca farbka do malowania szynki, o takiej mówią
    głupi ludzie, jest robiona na bazie cukru. To to samo z czego robi się wódkę
    przepalankę. Masz jeszcze jakieś pytania to wal jak w dym ( w plynie oczywiście).

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1