eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projekty › Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • Data: 2015-08-27 20:28:55
    Temat: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    Od: "Ghost" <g...@e...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]



    Użytkownik "Zenek Kapelinder" napisał w wiadomości grup
    dyskusyjnych:40a24f95-e693-4876-89f0-480e20b5e0f1@go
    oglegroups.com...

    >Oczywiście że część ze sklepów jest wędzone tradycyjnie. Popatrz na ceny
    >przemysłowych wędzarni i poczytaj o automatyce jaka tam siedzi. W takiej
    >wędzarni na kilka tom mięsa zużyją mniej drewna niż na uwędzenie kilu
    >szynek w przydomowej zajebistej wędzarni. Najdoskonalszym i
    > >najbezpieczniejszym sposobem jest wędzenie dymami w płynie. Przez
    >przepuszczanie dymu przez płuczki a potem filtrowanie itp, ale bez żadnej
    >obróbki chemicznej, robią wodne roztwory dymu. W dymie w płynie jest
    >naturalny koserwant ten sam co w dymie i naturalne substancje smakowe i
    > >zapachowe charakterystyczne dla gatunku drewna z jakiego zrobiony jest
    >dym. Jak widzisz nie ma w tym żadnej chemii rodem z fabryki Zyklonu.
    >Bezpieczne, łatwe w aplikacji. Czego można więcej wymagać. chemiczna i
    >trująca farbka do malowania szynki, o takiej mówią głupi ludzie, jest
    > >robiona na bazie cukru. To to samo z czego robi się wódkę przepalankę.
    >Masz jeszcze jakieś pytania to wal jak w dym ( w plynie oczywiście).

    Daj linka, zweryfikujemy źródło.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1