eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieWędzarnia - "oryginalne" projekty › Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
    !1.eu.feeder.erje.net!feeder2.ecngs.de!ecngs!feeder.ecngs.de!81.171.118.62.MISM
    ATCH!peer02.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.
    neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-ma
    il
    From: "Ghost" <g...@e...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <55de00c8$0$27508$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <e...@g...com>
    <1...@g...com>
    <f...@g...com>
    <o...@l...harvard.local>
    <4...@g...com>
    In-Reply-To: <4...@g...com>
    Subject: Re: Wędzarnia - "oryginalne" projekty
    Date: Thu, 27 Aug 2015 20:28:55 +0200
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    Importance: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 15.4.3555.308
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V15.4.3555.308
    Lines: 22
    Message-ID: <55df56ee$0$4769$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 80.55.157.1
    X-Trace: 1440700143 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 4769 80.55.157.1:61365
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2534
    X-Received-Body-CRC: 610317204
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:504221
    [ ukryj nagłówki ]



    Użytkownik "Zenek Kapelinder" napisał w wiadomości grup
    dyskusyjnych:40a24f95-e693-4876-89f0-480e20b5e0f1@go
    oglegroups.com...

    >Oczywiście że część ze sklepów jest wędzone tradycyjnie. Popatrz na ceny
    >przemysłowych wędzarni i poczytaj o automatyce jaka tam siedzi. W takiej
    >wędzarni na kilka tom mięsa zużyją mniej drewna niż na uwędzenie kilu
    >szynek w przydomowej zajebistej wędzarni. Najdoskonalszym i
    > >najbezpieczniejszym sposobem jest wędzenie dymami w płynie. Przez
    >przepuszczanie dymu przez płuczki a potem filtrowanie itp, ale bez żadnej
    >obróbki chemicznej, robią wodne roztwory dymu. W dymie w płynie jest
    >naturalny koserwant ten sam co w dymie i naturalne substancje smakowe i
    > >zapachowe charakterystyczne dla gatunku drewna z jakiego zrobiony jest
    >dym. Jak widzisz nie ma w tym żadnej chemii rodem z fabryki Zyklonu.
    >Bezpieczne, łatwe w aplikacji. Czego można więcej wymagać. chemiczna i
    >trująca farbka do malowania szynki, o takiej mówią głupi ludzie, jest
    > >robiona na bazie cukru. To to samo z czego robi się wódkę przepalankę.
    >Masz jeszcze jakieś pytania to wal jak w dym ( w plynie oczywiście).

    Daj linka, zweryfikujemy źródło.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1