eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniekabel grzejny/grzewczy? jak zabezpieczyć na zimę inst.? › Re: kabel grzejny/grzewczy? jak zabezpieczyć na zimę inst.?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!peer02.ams1!peer.ams1.xlned.
    com!news.xlned.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-media.com!news.highwinds-me
    dia.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.ne
    ostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: kabel grzejny/grzewczy? jak zabezpieczyć na zimę inst.?
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <pnnq30$sfm$1@node1.news.atman.pl>
    <d...@g...com>
    <5b9f9e3b$0$688$65785112@news.neostrada.pl>
    <4...@g...com>
    <5ba0e624$0$619$65785112@news.neostrada.pl>
    <7...@g...com>
    From: Uzytkownik <a...@s...pl>
    Date: Tue, 18 Sep 2018 16:50:13 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/52.9.1
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <7...@g...com>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Content-Language: pl
    Lines: 40
    Message-ID: <5ba110a1$0$672$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 31.42.14.107
    X-Trace: 1537282209 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 672 31.42.14.107:49830
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 3519
    X-Received-Body-CRC: 3068282382
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:545148
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2018-09-18 o 15:09, Zenek Kapelinder pisze:
    > Ja ja lubie ci od czasu do czasu przypomniec przepis na chleb wodny. Wyprzesz sie
    ze napisales na tej grupie ze na kilogramowy chleb trzeba wziac 0,8 litra wody i w
    czasie pieczenia cala woda odparowuje w temperaturze dwustu stopni?

    A ty wyprzesz się swoich głupot, że pieczesz chleb w 10'C bez dodatku
    wody? Tym krzykiem i przypierdalaniem się w każdym wątku chcesz
    zagłuszyć swoje wypowiedzi w których łgałeś jak stara Cyganka na temat
    kosztów wypieku chleba w domu. Udowodniłem ci twoje kłamstwa, bo nawet
    zakładając, że będzie użyta połowa tej wody czyli 350-400ml to i tak
    ilość energii do jej podgrzania do 100'C jest większa. Pozostałe koszty
    związane np. z jak myciem naczyń czy maszynki do wypieku w ogóle nie
    brałeś pod uwagę.

    Poza tym nie o chlebie jest ten wątek, ani o tym kogo nadzorowałem, ale
    o zabezpieczeniu kotła węglowego oraz instalacji CO przed zamarzaniem.
    Niestety ofiary takich debili jak ty leżą na cmentarzach, bo rozpalali
    zamarznięty kocioł. Poza tym debilu 15% roztwór glikolu zamarza już przy
    temperaturze rzędu 6-8'C.

    Poza tym jak będziesz odmierzał glikol aby uzyskać odpowiednią
    mieszankę? Rozrobisz roztwór 15% w wiaderku i wlejesz go do instalacji?
    Skąd wiesz, że te 15% to nadal będzie 15%, a nie np. 10% czy 5%? Tak,
    tak, takie debil jak ty nawet nie jest w stanie się domyślić, że
    wewnątrz instalacji po spuszczeniu wody nadal pozostaje w niej spora
    ilość wody uwięzionej w różnych zakamarkach, na ściankach czy w szlamie
    n a dnie kotła czy grzejników.

    Poza tym jak ktoś napali w zamarzniętym kotle to zabezpieczenia
    ciśnieniowe nie zadziałają, bo nawet nie będą miały szans zadziałać.

    Po raz kolejny udzielasz szkodliwych porad, które ktoś może przypłacić
    życiem. O ile zakalca nikt nie będzie jadł, a jak zje to problem skończy
    się sraczką o tyle kolejne twoje porady zagrażają ludzkiemu życiu.
    Dlatego przestań udzielać się w tematach w których nie masz
    najmniejszego pojęcia.

    Jak widać trzeba cię tu nadzorować, aby twoje szkodliwe porady nie  były
    opisywane w gazetach z nagłówkiem "Podczas wybuchu kotła CO zginęła cała
    rodzina".


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1