eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domCzosne co zrobić › Re: Czosne co zrobić
  • Data: 2015-03-13 13:39:51
    Temat: Re: Czosne co zrobić
    Od: FEniks <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-03-13 o 11:49, Jarosław Sokołowski pisze:
    > JDX pisze:
    >
    >>> Tak z ciekawości - na czym polega marynowanie bez octu?
    >> Polega na włożeniu żywności przeznaczonej do marynowania do marynaty
    >> która nie zawiera octu. :-D Np. mięsiwa przed wędzeniem.
    > Widzę jeszcze taką możliwość, że czosnek włożony będzie do marynaty,
    > która octu nie zawiera, ale końcowym efektem będzie czosnek marynowany
    > w occie. Tak się stanie w przypadku czosnku w winie, który ktoś wcześniej
    > przypomniał -- wino z czosnkiem w trakcie procesu przefermentuje w ocet.

    Wtedy to już nie będzie marynowanie, ale marnowanie. Wina.

    Ewa
    --

    Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1