eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo "paprykarzy" :-)Re: Do "paprykarzy" :-)
  • Data: 2012-12-26 22:06:47
    Temat: Re: Do "paprykarzy" :-)
    Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Ikselka wrote:

    > Dnia Wed, 26 Dec 2012 11:18:20 +0100, krys napisał(a):
    >
    >> moje tendencje smakowe zdecydowanie zmierzają w
    >>> stronę krowiego - chyba feta zmiksowana z mascarpone,
    >>
    >> O tak, feta to wybitnie krowi ser ;-)
    >
    >
    > https://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=
    5048

    Mlekowita "przechrzciła swój ser na "favitę", bo nie ma prawa używać nazwy
    "feta" .

    http://pl.wikipedia.org/wiki/Feta

    > Skład: "...., (...), mleko, ..., (...)"
    > To mówisz, że to owcze mleko? Hmmm, skoro tak, to ani chybi z mleka
    > specjalnych polarnych owiec, rasa tzw "lodowa", co to trawę spod szreni od
    > św. Michała (29 września) aż do wiosny wygrzebuje kopytkami na hali...
    > :->
    >
    >>
    >>> jakieś takie kremowe
    >>> serowokrowie nadzienie w każdym razie :-D
    >>
    >> Znaczy - mascarpone z odrobiną fety.
    >
    > Tak samo, jak feta z owcy...

    Feta z owcy, wyrób fetopodobny moze byc z beleczego.

    --
    Pozdrawiam
    J.

    www.kontestacja.com

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1