eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domblacha kwasoodporna w kuchniRe: blacha kwasoodporna w kuchni
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: XL <i...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
    Date: Fri, 19 Feb 2010 19:09:16 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 16
    Message-ID: <1txwlod2oa7sw$.4esqcgdbrd19.dlg@40tude.net>
    References: <2...@f...pl> <hlj5aq$bc3$1@news.onet.pl>
    <hlj6lv$ik1$1@atlantis.news.neostrada.pl> <hljb0f$sfi$1@news.onet.pl>
    <hlla5p$mbs$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    Reply-To: i...@g...pl
    NNTP-Posting-Host: adul96.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1266602959 21972 79.185.249.96 (19 Feb 2010 18:09:19 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 19 Feb 2010 18:09:19 +0000 (UTC)
    X-User: ikselk
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:118472
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Fri, 19 Feb 2010 07:01:47 +0100, G. napisał(a):

    > Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej (pokojowej)
    > temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub odklejanie się
    > płyty stalowej. I

    Jeśli jest długa, to na pewno się odklei lub przynajmniej
    powybrzusza/pofaluje, ponieważ na dużej długości będzie duże naprężenie i
    przesunięcie. Stal ma dużą rozszerzalność cieplną, więc cały czas będą te
    duże naprężenia (rozszerzanie się i kurczenie), póki się nie oderwie od
    ściany gdzieś.
    Według mnie i na chłopski (babski) rozum.

    --

    Ikselka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1